Home » Social » „Sărbătoarea Toamnei”, organizată în acest an în două locații: în parcul teatrului și în Piața „Sf. Ilie”

„Sărbătoarea Toamnei”, organizată în acest an în două locații: în parcul teatrului și în Piața „Sf. Ilie”

Întoarcere la 180 de grade! După ce, luna trecută, consilierii locali au votat, în Ședința de Consiliu de luni, proiectul privind organizarea „Sărbătorii Toamnei” la Bârlad în perioada 27- 29 septembrie, cu un buget de 25.000 lei, membrii legislativului local au votat aceeași activitate, nuanțată, dar și o altă perioadă în care se va desfășura, 4-6 octombrie.

Primarul și sfătuitorii săi au conștientizat cu întârziere că în zona Teatrului „Victor Ion Popa” nu dă bine să se desfășoară o sărbătoare populară cu fum și miros de mici și bere, așa că s-au gândit ca evenimentul dedicat toamnei să cuprindă două componente: „Târgul Meșterilor Populari”, în parcul Teatrului „Victor Ion Popa” (pentru care Primăria a alocat 25.000 lei) și „Târgul de Toamnă”, în Piața „Sfântul Ilie”, unde bârlădenii iubitori de astfel de activități să poată mânca o pastramă, un mic, să cumpere produsele tradiționale din carne și lapte ale producătorilor din Harghita și Bistrița, să stea la o terasă, la un pahar cu bere sau cu must.

„Târgul de Toamnă” din Piața „Sf. Ilie” va fi organizat pentru a doua oară de firma Monacriseli. Concret, Primăria va sprijini financiar acest târg din Piața „Sf. Ilie”, cu 8.000 lei, bani care vor ajunge doar pentru plata unei părți din factura la curent, din cea de salubritate etc., restul fiind suportat de firma organizatoare.

Comercianții care au dorit să închirieze spații în Piața „Sf. Ilie” vor plăti sume mai mici decât în anii trecuți, până ieri fiind închiriate 15 corturi și 3 terase. Direcția Pieței va pune la dispoziția organizatorului doar terenul și grupurile sanitare.

Așadar, de vineri până duminică, în perioada 4 – 6 octombrie, bârlădenii cărora le place să sărbătorească în acest mod vor putea să iasă în oraș la un mic și o bere și să asculte timp de trei zile muzică populară, pop și alte genuri.

Organizatorul a bătut palma cu artiștii: Raoul, Elena Gheorghe, Viorica Macovei, Cristian Rizescu, Andreea Condurache, Denisa Farcaș, Diana Sârbu, Vlad Vladinschi, Cosmina Popovici, consacrați la nivel național, preum și cu artiști locali – Formația Ringo, Trupa Melodi, Ansamblul Folcloric Tămășanca, DJ. Mc. Nedy, Dj. Marchi-Blue, dar și cu elevii Școlii de Muzică „Soul Music Art”.

Sărbătoarea va avea și un invitat special, un artist foarte cunoscut, o surpriză pentru bârlădeni. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: