Home » Social » Caravana „Jocurile științei” a ajuns și în județul Vaslui

Caravana „Jocurile științei” a ajuns și în județul Vaslui

În perioada 2 – 30 octombrie 2019, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în parteneriat cu Asociația  „Explorer Science Centre” Buzău, organizează expoziția interactivă „Jocurile științei”. 

Manifestarea mai are și alți parteneri cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Rotary Club Vaslui și Primăria Vaslui. Evenimentul va avea loc în sala multimedia a muzeului județean. 

„Elevii de toate vârstele și nu numai ei se vor putea bucura de o experiență interactivă unică. În cadrul expoziției, vizitatorii au ocazia de a învăța prin distracție lucruri noi, jucându-se cu ochelari 3D Oculus Rift, microscoape digitale performante, roboți și cu multe alte lucruri inedite. Ei vor putea face scanare, proiectare și imprimare 3D”, a spus Laurențiu Chiriac, muzeograf la Muzeul Județean Vaslui.

Costul unui bilet de intrare pentru fiecare persoană este de 13 lei, iar pentru grupurile mai mari de 10 persoane programările se fac la numărul de telefon 0746/202225. Programul de vizitare este între orele 9:00 – 16:30.

Experiența educativă este bazată pe tururile ghidate, sub forma unui antrenament pentru suflet și pentru creier. Un tur durează 80 de minute și poate fi susținut cu un număr de maxim 35 de copii pe fiecare tur, în acest mod fiecare copil va putea înțelege și interacționa cu exponatele și cu o lume de vis”, a mai spus Laurențiu Chiriac. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*