Home » Social » Trei incendii în județ în decurs de câteva ore din cauza neglijenței oamenilor

Trei incendii în județ în decurs de câteva ore din cauza neglijenței oamenilor

Trei incendii, care puteau avea efecte neprevăzute dacă pompierii nu interveneau la timp, s-au petrecut în decurs de câteva ore în mai multe zone din județul nostru din cauza neglijenței oamenilor. Pe lângă un depozit de furaje de peste patru tone, flăcările au distrus și câteva mii de hectare de vegetație uscată în orașele Bârlad și Murgeni.

Zi agitată, miercuri, pentru pompierii din județ, care au avut de intervenit la incendii de vegetație și de furaje, în ciuda recentelor ploi. Prima intervenție a echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a fost în orașul Murgeni, acolo unde au ars 1.100 metri pătrați de iarbă pe un câmp din apropierea localității. O situație asemănătoare a fost în zona fostei gropi de gunoi a municipiul Bârlad, unde flăcările au mistuit aproximativ 600 metri pătrați de vegetație uscată. Ultima intervenție a pompierilor a fost la Focșasca, la un incendiu de furaje care a lăsat pe proprietarul acestora fără patru tone de fân.

În toate cele trei cazuri putem vorbi de neglijență din partea oamenilor. Dacă la incendiile de vegetație cauza a fost focul deschis în spații deschise fără a ține cont de vântul de afară, la cel de furaje acestea au luat foc de la o țigară aruncată la întâmplare de un localnic din Focșasca”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit sursei citate, intervenția în timp util a pompierilor a făcut ca pagubele să nu fie mai însemnate iar flăcările să nu se extindă și la alte obiecte din zona în care acestea s-au petrecut. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: