Home » Justitie » Sancțiuni pentru bețivi, drogați si scandalagii

Sancțiuni pentru bețivi, drogați si scandalagii

În week-end importante forțe de poliție și jandarmi au „periat” județul, într-un plan de acțiune pentru creșterea siguranței publice.

Polițiștii au desfășurat activități ce au vizat creșterea vizibilității polițiștilor în zonele de risc, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, legitimarea persoanelor suspecte, controlul corporal al acestora, verificarea autovehiculelor cu care se deplasează, constatarea contravențiilor prevăzute de Legea nr.61/1991, a contravențiilor la regimul rutier precum și constatarea de infracțiuni la regimul rutier sau de natură judiciară, comise stradal.

Astfel, în noaptea de 5/6 octombrie, pe raza municipiului Bârlad, acțiunea a fost efectuată în sistem integrat, cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. În total, la acțiune, participând un număr de 60 de polițiști și subofițeri jandarmi.

„Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 120 de autovehicule, legitimate peste 145 de persoane și efectuate peste 130 de controale corporale. Au fost efectuate 66 de testări alcoolscopice iar 11 persoane au fost testate cu aparatul DrugTest pentru depistarea consumului de substanțe psihotrope.”, a comunicat conducerea IPJ Vaslui. Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.000 lei. De asemenea, aceștia au reținut 7 de permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare și au dispus retragerea plăcuțelor de înmatriculare în 4 situații.

Totodată, cu ocazia acțiunii, au fost constatate 2 infracțiuni, una privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – faptă prevăzută de art. 336 alin. 2 din Codul penal (ca urmare a unei testări cu aparatul DrugTest) și una cu privire la nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, faptă prevăzută de art. 342, alin. 2 din Codul penal, după ce în mașina unui bărbat de 25 de ani, din Bârlad, a fost depistat un pistol cu gaze.

Pe 5 octombrie, pe raza orașului Murgeni, activitățile au fost desfășurate de polițiști ai Poliției Orașului Murgeni sprijiniți de polițiștii Serviciului Acțiuni pentru Speciale Vaslui. Au fost legitimate și controlate peste 40 de persoane, verificate peste 20 de autovehicule și aplicate 15 sancțiuni contravenționale în sumă de peste 3400 lei.

„Un bărbat din municipiul Galați este cercetat penal după ce a fost depistat comercializând pește fără documente legale de proveniență (faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura). Un conducător de autovehicule, din comuna Blăgești, este cercetat penal după ce a fost surprins conducând pe drumurile publice un autovehicul, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.”, se precizează în comunicatul de presă transmis de IPJ Vaslui.

Pe raza municipiului Huși, tot în perioada 5/6 octombrie, s-a acționat cu echipaje de polițiști rutieri însoțiți de colegi specializați în combaterea infracțiunilor de criminalitate economică. În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la peste 20 agenți economici și au fost verificate peste 15 autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4.500 lei. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: