Home » Administratie » Ca în filmele romantice! Vasluienii se vor putea căsători și în parcuri, muzee, la marginea pădurii sau pe malul apei
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca în filmele romantice! Vasluienii se vor putea căsători și în parcuri, muzee, la marginea pădurii sau pe malul apei

Veste bună pentru vasluienii care visează o cununie civilă oficializată într-un parc plin de verdeață, într-un muzeu, la marginea unei păduri sau pe malul unei ape. În scurt timp, ei ar putea să se căsătorească în astfel de locuri, nu doar la primărie sau la Starea Civilă, așa cum obligă legea în momentul de față.

O propunere legislativă extinde locațiile în care un primar poate oficializa o căsătorie, în locurile situate în aer liber sau în muzee.

Prevederea este argumentată de faptul că multe primării nu au un spațiu cu condițiile necesare, cu amenajările la care visează tinerii căsătoriți, astfel că la cererea acestora, autoritatea publică s-ar putea deplasa și în locații exterioare primăriei.

“Autoritatea este dată de persoana care oficializează căsătoria, respectiv ofițerul stării civile, de tricolor și de formula care se rostește la starea civilă, iar nu de locul în care procedura de stare civilă are loc. Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-și uni destinele în aer liber se poate materializa și în micile oaze din oraș, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spații în aer liber”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

“Căsătoria se poate încheia și în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului“ – acesta este articolul de lege ce va modifica Legea nr. 119/1996, privind actele de stare civilă. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: