Home » Sanatate » CTS Bârlad își revine încet după o perioadă în care, din cauza concediilor, donatorii au fost foarte puțini

CTS Bârlad își revine încet după o perioadă în care, din cauza concediilor, donatorii au fost foarte puțini

Activitatea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine din Bârlad a început să se redreseze, după ce, în luna august, numărul donatorilor a scăzut cu cel puțin 100. Din cauza concediilor, oamenii nu au avut timp să doneze, așa că centrul a trebuit să se descurce cum a putut în acea lună.

În septembrie, activitatea a cunoscut o revigorare, centrul înregistrând 500 de donatori. Din primele zile ale acestei luni, numărul donatorilor a început să crească, iar la finele săptămânii trecute a avut loc și o donare colectivă.

„Ne bucură că locuitorii din mediul rural, când vor, se mobilizează și, în mod organizat, vin la centru pentru a dona pur și simplu mânați de conștiință. Vinerea trecută am rămas surprinși când am întâlnit pe holul centrului zece săteni din Băcești, veniți cu asistentul comunitar din localitate pentru a dona sânge, fără să aibă nici un caz special în comună. Am înțeles că primăria le-a pus la dispoziție un microbuz cu care s-au deplasat la Bârlad pentru a-și manifesta solidaritatea cu cei care au nevoie de transfuzii”, ne-a declarat dr. Violeta Nistor, directoarea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bârlad, care își dorește ca astfel de acțiuni să fie cât mai dese.

Aceasta a mai precizat că numărul donatorilor nu este la nivelul așteptărilor, lucru valabil pentru întreaga țară, dar că încearcă să onoreze comenzile venite din partea spitalelor din județ și a celor din Iași, unde sunt internați pacienți din județul Vaslui. Pentru că perioada rece a început, directoarea CJTS roagă donatorii care au simptome clare de viroză să evite să doneze, întrucât sângele nu poate fi folosit. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: