Home » Politic » Noi secții de votare înființate în Vaslui pentru prezidențiale, pe fondul creșterii continue a populației

Noi secții de votare înființate în Vaslui pentru prezidențiale, pe fondul creșterii continue a populației

Noi secții de votare vor fi înființate la nivelul municipiului Vaslui pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, în condițiile în care populația cu drept de vot crește continuu, de la un scrutin la altul, ajungând în momentul de la față la 118.000 de persoane. Creșterea populației este dată de numeroasele mutații făcute de cetățenii din Republica Moldova în municipiul reședință, numărul acestora depășind, neoficial, peste 35.000 de oameni.

Alegerile prezidențiale de peste o lună aduc schimbări la nivelul Vasluiului față de scrutinul de acum jumătate de an de la europarlamentare. Astfel, la nivelul municipiului reședință, vor funcționa 74 de secții de votare, cu două mai mult decât la alegerile anterioare. Acestea vor fi înființate, cel mai probabil, tot în incinta Școlii nr. 3 ”Constantin Parfeni”, acolo unde ar urma să funcționeze nu mai puțin de 11 secții de votare, toate amenajate în săli de clasă. În consecință, teoretic, la această unitate de învățământ de pe strada ce duce spre Copou ar trebui să se prezinte în jur de 22.000 de persoane, dacă ținem cont de faptul că, legal, pe fiecare secție de votare trebuie să fie înscriși în listele electorale permanente 2.000 de votanți. Însă, acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță, în condițiile în care cei care ar trebui să meargă la urne în aceste secții sunt cetățeni din Republica Moldova care și-au făcut mutații conjunctural în anumite apartamente din Vaslui pentru a avea domiciliul în România astfel încât să fie percepuți ca cetățeni comunitari atunci când merg la muncă în străinătate.

Așa se face că populația orașului reședință cu drept de vot a ajuns la 118.000, cu vreo 5.000 de persoane mai mult față de alegerile europarlamentare. Cu siguranță, ca și la scrutinul de atunci, vom asista la acele situații ciudate în care o secție de votare va cuprinde 2.000 de persoane care locuiesc scriptic în același apartament. În realitate, cei care se prezintă la vot pot fi numărați pe degetele de la două mâini. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: