Home » Social » Vasluienii care visează la o viață americană se pot înscrie la Loteria vizelor

Vasluienii care visează la o viață americană se pot înscrie la Loteria vizelor

Ediția din acest an a programului de imigrare derulat de către Departamentul de Stat din S.U.A. a debutat recent și se va desfășura până pe 5 noiembrie.

Cei care ar da oricând județul Vaslui pe unul dintre cele 50 de state americane de peste ocean au ocazia să-și încerce norocul la ”Loteria vizelor DV-2021″ și să obțină în pașaport viza S.U.A. Înscrierile sunt gratuite și se fac numai electronic, pe site-ul www.dvlottery.state.gov. Vasluienii interesați trebuie să aibă o adresă de e-mail validă și să completeze o singură dată formularul de participare E-DV, cu toate informațiile necesare. De asemenea, trebuie să atașeze cererii o fotografie recentă, făcută în ultimele 6 luni, în care persoana fotografiată să nu poarte ochelari. Și cei care nu dețin o adresă de e-mail sau care nu au cunoștințe de operare pe calculator pot participa la Loteria vizelor, cu condiția ca altcineva să trimită cererea în numele lor.

Important este ca, după înscriere, participanții să își tipărească pagina de confirmare generată online și să o păstreze până la data de 30 septembrie 2020. Numărul unic de confirmare primit este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecționată și de a obține ulterior informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviu, în cazul în care cererea a fost selecționată. Numărul unic de confirmare ajută, totodată, la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale.

Lista celor 50.000 de norocoși din întreaga lume care vor câștiga o viză de S.U.A. prin Programul ”Loteria vizelor DV-2021″ se va publica în luna mai 2020. Atunci, toți cei înscriși în program vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online, pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov, dacă solicitarea lor a fost acceptată.

Reprezentanții Ambasadei S.U.A. la București atrag atenția că vor fi descalificate toate cererile de participare însoțite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare în programul anterior (DV-2019). Descalificate vor fi și solicitările care nu vor include numărul pașaportului solicitantului principal, țara care l-a emis și data de expirare. Această cerință se referă doar la solicitantul principal, și nu la dependenții acestuia.

Cei interesați trebuie să știe că Guvernul american nu trimite niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu solicită bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union. Înscrierile la ”Loteria vizelor DV-2021″ vor putea fi transmise până marți, 5 noiembrie, orele 19,00 (ora României). (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: