Home » Politic » Ce spun politicienii vasluieni despre căderea guvernului

Ce spun politicienii vasluieni despre căderea guvernului

de Simona MIHĂILĂ

Rezultatul moțiunii de cenzură din Parlamentul României, în urma căruia PSD va trebui să plece de la guvernare, după trei ani în care țara a stat sub semnul dezbinării și al convulsiilor, a transformat ziua de ieri în cea mai așteptată fiestă de pe scena politică, din care nu au lipsit nici politicienii vasluieni.

Am cules pentru cititorii Est News câteva reacții de la cele mai importante voci din politica județeană.

Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui: ”Rezultatul moțiunii este unul pe care-l așteptam, având în vedere munca depusă de PNL ca și inițiator. Era un rezultat previzibil, cu atât mai important cu cât și din cei aflați în banca puterii au votat pentru ea. Este un vot anti Dăncilă, anti Guvern, anti PSD până la urmă și împotriva stării socio-economice în care se află România în ultimii trei ani”.

Mihai Botez, deputat USR: ”Astăzi guvernarea incompetentă și iresponsabilă a PSD a plecat și românii pot spera la nou început. Siluirea justiției, prăbușirea economiei și combinațiile pe bani publici sunt acum măcar puse pe pauză, dacă nu încheiate. Am primit multe mesaje astăzi de la cetățeni care se bucurau că acest guvern a picat și așteaptă de la noi o soluție pentru a guverna responsabil și profesionist țara. Îi asigur că vom face tot ce putem pentru a găsi cea mai bună soluție în situația dată. Mâine, Dan Barna, președintele USR și candidat la președinția țării, va merge la consultări la Cotroceni. Vom susține un guvern din care să nu mai facă parte PSD, iar acest guvern va trebui să guverneze țara până la alegerile anticipate care consider că pot scoate țara din impas și ar putea să dea legitimitate și susținere solidă unui nou guvern. Prioritatea noastră pentru aceste negocieri sunt însă alegerile locale în două tururi și vom face tot ce este posibil pentru a le obține”.

Daniel Olteanu, deputat ALDE: ”Vreau să cred că, în urma votului moțiunii de cenzură, după ce vom cerne reacțiile la cald și declarațiile exaltate ale unora, în sită ne va rămâne ceea ce trebuie, responsabilitate adică. Am fost în Parlament, deși starea de sănătate nu-mi permite prea multe în ultima vreme, pentru că, în ce mă privește, a fi responsabil înseamnă să fiu, înainte de toate, loial față de oamenii și de proiectele în care cred. Îmi doresc ca, indiferent de numele celor care vor alcătui noul Guvern, Vasluiul să aibă la București interlocutori responsabili, care înțeleg riscurile diferențelor regionale și sunt dispuși să găsească soluții pentru atenuarea lor. Prefer să fiu rezervat în ceea ce privește viitorul Executiv, de la care așteptările celor mai mulți sunt să vină cu o viziune clară, și nu tot cu aceleași critici la adresa PSD. Ultimul lucru pe care l-aș dori ar fi să văd nefinanțarea sau blocarea proiectelor de la nivel județean și local aflate în plină execuție (școli, grădinițe, dispensare, drumuri, rețele de apă-canal) ori stoparea Drumului Expres Tișița – Albița”.

Corneliu Bichineț, deputat PMP: ”Votul nostru, al PMP, pe care l-am dat astăzi în Parlament este un vot ce amendează lipsa investițiilor în România, lipsa infrastructurii, lipsa implicării guvernului PSD în actul educațional, în actul de sănătate. Este un vot care amendează creșterea salariilor din sectorul bugetar în totală neconcordanță cu realitatea economică din ceastă țară. Fără discuție, după acest eveniment fericit, atât de dorit și necesar pentru români, PMP va contribui la formarea noului guvern”.

Adrian Solomon, deputat PSD: ”Vom vedea și ce se va întâmpla mâine, după consultări. Probabil vom merge în opoziție. Ticăloșii umblă printre noi (referire la parlamentarii PSD care au trădat partidul – n.r.). Teama de a nu rămâne pe dinafară, în eventualitatea în care PSD nu mai obține scorul de la ultimile alegeri parlamentare i-au împins să dea curs promisiunilor lui Ponta, de a-i pune pe locuri eligibile la Pro România. Lui Gabriel Petrea (liderul TSD – n.r. ) i-a promis că-i dă președinția filialei București a Pro România. Probabil că noul guvern va fi destul de precaut până la alegeri, pentru a nu-și pierde votanții. După care va tăia în carne vie, așa cum a tăiat și guvernul Cioloș. De altfel, asta a și reieșit în urma discuțiilor cu sindicaliștii. Miza lor este să elimine salariul minim pe economie, să oprească creșterea pensiilor prevăzută de noua lege, să blocheze Legea salarizării, sau să o abroge”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: