Home » Sanatate » La spitalul din Bârlad, proba practică a concursului pentru posturile de asistenți medicali a fost amânată din motive… tehnice

La spitalul din Bârlad, proba practică a concursului pentru posturile de asistenți medicali a fost amânată din motive… tehnice

Fără precedent! Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a amânat proba practică din cadrul concursului pentru ocuparea a trei posturi de asistenți medicali generaliști, două pentru Compartimentul de Primiri Urgențe și unul pentru Compartimentul Ortopedie – Traumatologie.

Stabilită inițial pentru 10 octombrie, proba practică a fost reprogramată pentru astăzi, la ora 10 și la ora 12. Conform anunțului afișat pe site-ul instituției, proba nu s-a mai ținut joia trecută, din motive tehnice. Reporterul Est News a cerut lămuriri în această privință, bănuind că i se va răspunde că proba a fost amânată din cauză defectării vreunui aparat sau a unor instrumente medicale, pe care concurenții trebuie să le folosească pentru a-și dovedi cunoștințele practice. Motivul amânării a fost altul, însă, conform declarației oficiale.

„Pentru o transparență totală a examenelor, de aproximativ o lună, la spitalul din Bârlad se filmează atât proba scrisă cât și cea practică, inclusiv interviul. Camera video s-a defectat și de aceea proba practică a fost amânată, așa cum s-a anunțat pe site, din motive tehnice”, a declarat, pentru Est News, medicul Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”.

Se pare că în vreme ce reprezentanții spitalului declară că s-a luat această măsură pentru o mai mare transparență în privința concursurilor, pe de altă parte, răsuflă „transparent” din spital voci care spun că cel puțin în cazul postului de asistent la Ortopedie s-ar cunoaște numele câștigătorului încă dinaintea începerii concursului. Poate nu întâmplător, din cei cinci asistenți înscriși la concurs, trei nu s-au mai prezentat la prima probă. Suspiciuni în legătură cu corectitudinea concursului, cu sau fără cameră video, au apărut încă de la început. Spitalul nu a afișat pe site-ul instituției numele candidaților selectați în urma verificării dosarelor, ci abia după ce ziarul Est News a semnalat caracterul ilegal al acelei „scăpări”. Și faptul că defectarea camerei video a coincis cu absența managerului Daniela Borș din oraș a trezit suspiciuni în rândul celor care tind să creadă că postul de asistent la Ortopedie ar fi cu „dedicație”. Managerul participă, de regulă, la această probă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: