Home » Administratie » Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și canalizare din municipiul Huși se realizează cu dificultate din cauza lipsei de forță de muncă de pe piață cu care se confruntă firma care desfășoară lucrările de înlocuire sau extindere de rețele. Drept consecință, societatea care a câștigat licitația de executare a lucrărilor a realizat jumătate din ceea ce avea de realizat conform graficului, spre nemulțumirea reprezentanților autorității publice locale.

Criza de forță de muncă din țară și, mai ales, din județul nostru, se resimte din plin și în Huși. O spune chiar edilul orașului, care se plânge că mai multe investiții aflate în derulare sunt întârziate din cauza constructorilor care nu dispun de forță de muncă. Un exemplu în acest sens, dat de primarul Ioan Ciupilan, este cel de modernizare a sistemului de apă și canalizare, care ar fi trebuit să fie realizat în proporție de 40 la sută. Însă, acesta este făcut în procent de 20%, situație care duce la blocarea unui alt proiect care vizează asfaltarea a 20 de străzi, care ar fi trebuit să fie realizat anul acesta și care nici măcar nu a putut fi demarat.
”Totul este numai și numai din cauza constructorilor care se confruntă cu o problemă foarte grea, care se întâlnește la nivel național, cea a lipsei forței de muncă. Firmele nu mai găsesc oameni, indiferent de ce salarii le oferă. Am avut o perioadă foarte grea din punct de vedere al salarizării care a fost în România, când agenții economici și factorii de decizie nu au realizat că ținerea salariului minim pe economie undeva la 200 – 300 de euro nu va face decât să mărească migrația forței de muncă spre țările din Occident, acolo unde erau salariile mai mari. Port discuții interminabile cu constructorii, stabilim termene, facem procese verbale, iar în final nu se realizează nimic. Referitor la proiectul de apă și canalizare, voi avea o discuție cu conducerea Aquavas pentru a stabili un nou grafic de execuție, de care să se poată ține constructorul, dar în același timp să nu-mi blocheze alte proiecte de investiții”, ne-a declarat Ioan Ciupilan.
Primarul a subliniat că trebuie găsite soluții pentru menținerea angajaților în țară deoarece, în caz contrar, criza forței de muncă se va adânci.
(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: