Home » Social » Trenurile care circulă spre Iași au avut întârzieri de câte 30 minute în zilele premergătoare sărbătorii Cuvioasei Parascheva

Trenurile care circulă spre Iași au avut întârzieri de câte 30 minute în zilele premergătoare sărbătorii Cuvioasei Parascheva

Sute de bârlădeni au ajuns, anul acesta, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Cei mai mulți au fost nevoiți să facă față unui trafic rutier intens, în timp ce alții s-au confruntat cu mari probleme în deplasarea pe calea ferată.

Cu toate că se știe cât de mulți credincioși ajung la Iași pe 14 octombrie în fiecare an, CFR călători nu a suplimentat numărul de vagoane sau de trenuri. A fost nevoie de rezervări cu o săptămână înainte pentru ca cei interesați să obțină un loc, iar cei care s-au hotărât mai târziu să plece au fost nevoiți să călătorească în picioare. Sâmbătă, 12 octombrie, dimineață, la casa de bilete, oamenii au stat la coadă pentru a cumpăra bilete fără loc. Au fost mulțumiți că totuși au avut cu ce să ajungă la Iași.

„Mergem la copii, în Iași, dar, din păcate, vom călători în picioare pentru că nu mai sunt locuri și pe lângă asta trebuie să așteptăm 25 de minute în plus, cât s-a anunțat că are întârziere trenul Interregio. Am ales să plecăm cu trenul de 10.40, care va sosi la 11.05. Poate ar fi fost bine să plecăm mai dimineață”, ne-a declarat un călător care tocmai fusese informat că trenul are întârziere.

În ultimele zile, trenurile spre Iași au fost arhipline și au circulat cu întârzieri de până la 35 de minute. Cu siguranță că problemele acestea vor mai dura câteva zile, până când pelerinii se vor mai rări. Cei care nu și-au procurat din timp bilet dus-întors, la întoarcere se vor confrunta cu aceleași probleme, fiind nevoiți să opteze pentru alte mijloace de transport, și acelea foarte solicitate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: