Home » Invatamant » Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ale Elevilor, în liceele bârlădene. Elevii a patru licee din localitate și-au votat săptămâna trecută reprezentanții lor în Consiliile Elevilor.

Astfel, Vali Bădărău, din clasa a XI- a, este noul președinte al Consiliul Elevilor de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Andrada Luca, din clasa a X-a, este noua președintă a Consiliului Elevilor din Liceul Tehnologic „Alexandru I. Cuza”, iar la Liceul Pedagogic, președinta Consiliului Elevilor este tot Alexandra Nanu, cea care a reprezentat elevii acestui liceu și anul trecut.

Alegeri au avut loc săptămâna trecută și la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”. Pentru funcția de președinte al Consiliul elevilor s-au înscris Ana Maria Nanu și Alexa Obrejia. În urma votului, a câștigat Ana Maria Nanu, cu 436 de voturi, în sală fiind prezenți 765 de elevi. Noua președintă a Consiliului Elevilor este în clasa a XI-a dar nu-și face probleme că nu va reuși să facă față programei școlare cât timp va fi implicată în organizarea activităților extrașcolare.

Ana Maria Nanu

„Nu știu exact către ce facultate mă voi îndrepta, dar știu că mă voi descurca în calitatea de președintă a Consiliului Elevilor. Am vrut și anul trecut să candidez dar nu am avut suficientă încredere în mine. De anul trecut și până acum m-am gândit serios la o serie de activități care să vină în sprijinul elevilor Colegiului <<Codreanu>>. Mi-am propus să creez mai multe oportunități pentru elevi, astfel încât să-și dezvolte pasiunile. M-am gândit și la un târg la care să chemăm reprezentanți ai mai multor facultăți din Iași, pentru a prezenta oferte școlare elevilor noștri. Mi-am propus de asemenea să scoatem o revistă a școlii, mai accesibilă pentru elevi, de fapt, mai bine zis, să o updatăm pe cea deja existentă – „Codreniada”. Nu vă ascund că mi-ași dori să înființăm un club de dezbateri, având și ajutorul profesorilor și să continuăm cu <<Atelierul de teatru>> . Și lista ar putea continua…”, ne-a declarat Ana Maria Nanu.

Aceasta va avea, ca și fosta președintă a Consiliului Elevilor, Diana Necula, tot sprijinul din partea profesorului Iulian Maxim, consilier educativ al Colegiului.

„Sunt foarte mulțumit de ceea ce au făcut cei din Biroul executiv al Consiliului Școlar al Elevilor și de faptul că au ales-o pe Ana Maria să reprezinte elevii liceului nostru. Noua președintă este foarte implicată și sper ca împreună să colaborăm foarte bine.”, a precizat Iulian Maxim.

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” își vor alege președintele Consiliului Elevilor peste o lună, iar până atunci funcția va fi deținută de Diana Cojocaru, elevă în clasa a XII-a. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: