Home » Social » Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut semnificativ în ultimele zile și se vor menține la fel și în această săptămână din cauza pelerinajului făcut cu autoturismele, microbuzele și autocarele spre Iași, la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Polițiștii trag un semnal de alarmă și sfătuiesc pe șoferi să circule prudent și să fie foarte atenți mai ales după lăsarea nopții, atunci când pe șosele sau pe acostamente circulă pietoni care nu pot fi observați.

Deplasarea pelerinilor spre capitala Moldovei a dat peste cap traficul pe șoselele din județ și, mai ales, în cele două principale municipii, Vaslui și Bârlad, străbătute de cel mai important drum național care duce la Iași. În ultimele zile, șoselele au devenit foarte aglomerate, pe lângă autoturisme circulând foarte multe microbuze și autocare. Astfel, sunt momente din zi când, pe porțiuni de kilometri întregi, se circulă bară la bară pe DN 24. Desigur, acest lucru presupune și aventurarea unor șoferi, care fac manevre imprudente, unele dintre acestea soldându-se cu accidente. Numai la sfârșitul săptămânii trecute au fost două evenimente rutiere, unul în apropiere de Rateșu Cuzei și unul la Muntenii de Jos, în urma cărora trei persoane au ajuns la spital.

Tragem un semnal de alarmă ca șoferii să circule cu prudență și să nu efectueze manevre riscante care să le pună viața în pericol atât lor și pasagerilor din autovehiculele pe care le conduc cât și celorlalți participanți la trafic. De asemenea, conducătorii auto trebuie să fie foarte atenți când circulă pe timpul nopții întrucât sunt mulți pietoni care, de regulă, circulă pe acostament sau chiar pe șosele fără a avea veste reflectorizante astfel încât nu pot fi observați la timp”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii estimează că și în zilele următoare traficul din județ se va menține la cote ridicate, ținând cont că pelerinajul spre Iași va continua pe tot parcursul acestei săptămâni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: