Home » Invatamant » Cuvioasa Parascheva, sărbătorită de elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad

Cuvioasa Parascheva, sărbătorită de elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad și-a sărbătorit pe 14 octombrie al doilea patron spiritual, Sfânta Cuvioasă Parascheva.

De 20 de ani încoace, elevii școlii împreună cu profesorii lor participă la diferite activități prilejuite de ziua școlii lor. De Sfânta Parascheva a fost sfințit holul școlii, care recent a suferit îmbunătățiri: a fost văruit, i s-a schimbat gresia, au fost înlocuite scările elevilor și ale profesorilor, vechi de 50 de ani. Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele Adrian Filimon, colaborator al școlii și de Adrian Matu, profesor de religie al școlii sărbătorite. Elevi și profesori au participat apoi la un spectacol de muzică și poezie organizat de aceștia în sala mică a Cinematografului „Victoria”.

Profesoara Niculina Cărăbăț a realizat un material emoționant despre viața și minunile Sf. Cuvioase Parascheva, materialul fiind prezentat de elevii săi.

„A fost o zi specială, pentru că ziua de 14 octombrie este ziua în care sărbătorim <<patroana>> școlii, Sf. Parascheva. În fiecare clasă au fost organizate activități specifice din care nu au lipsit cele în care a fost prezentat istoricul școlii, dar și activități în care profesorul de religie a povestit elevilor viața Cuvioasei Parascheva și importanța ei în rândul sfinților. Fundația <<Childs’ Life>>, cea care colaborează cu școala în cadrul programului <<After School>>, a fost alături de toți elevii în această zi . A făcut o donație de suflet oferind cadouri, hanorace, șepci și rechizite tuturor elevilor acestei unități de învățământ cu tradiție”, a declarat prof. Marian Bolum, directorul adjunct al școlii. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: