Home » Invatamant » Ziua Internațională a Alimentației a fost marcată de elevii liceului Tehnologic „A. I. Cuza” din Bârlad

Ziua Internațională a Alimentației a fost marcată de elevii liceului Tehnologic „A. I. Cuza” din Bârlad

Ziua Internațională a Alimentației, stabilită la nivel mondial pe 16 octombrie, a fost marcată și la Bârlad, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”.

Elevii coordonați de cadre didactice au marcat această zi mai devreme, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Au sărbătorit Ziua Internațională a Alimentației, așa cum procedează de trei ani încoace, printr-un concurs, în cadrul proiectului educativ „Alimentația sănătoasă”.

Concursul, care și-a propus încă de la prima ediție să promoveze consumul de fructe și legume, a cuprins două secțiuni: crearea de produse hazlii, din legume și fructe, și realizarea de produse de cofetărie și patiserie, în care fructul vedetă să fie strugurele.

„Acum trei ani, am promovat în cadrul acestui concurs mărul românesc, iar anul trecut dovleacul. Pentru anul acesta am ales să promovăm strugurii. Elevii participanți, cea mai mare parte fiind din clasele de industrie alimentară, s-au descurcat foarte bine, iar juriul a avut o misiune grea pentru a stabili câștigătorii. Produsele au fost realizate acasă la elevi, 70 % dintre aceștia provenind din mediul rural. Elevii au convins juriul că sunt <<autorii>> acestor produse delicioase pentru că au știut să răspundă la toate întrebările legate de modul de preparare a lor. Cei mai creativi și mai pricepuți elevi au primit diplome, produsele lor fiind promovate pe pagina de facebook a liceului și de îndată ce va apărea numărul următor, și în revista școlii << AI Terra>>.”, ne-a declarat profesoara Constanța Chedică, coordonatoarea proiectului.

Aceasta a fost ajutată de alte trei cadre didactice, prof. Luminița Tîrcă, Diana Craiveanu și Emilia Dîlcu. Toate preparatele gătite cu migală și decorate cu simț estetic au fost consumate de către elevi. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: