Home » Invatamant » Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad așteaptă de la începutul anului ca Primăria să angajeze un medic dentist, care să lucreze cu normă întreagă în acest cabinet școlar.

Liceul are 1.200 de elevi, dintre care 55 % provin din mediul rural, unde nu există cabinete stomatologice. Primăria a sprijinit unitatea sanitară cu 50.000 lei pentru a cumpăra aparatură și a pune la punct cabinetul, pentru a se respecta în tocmai toate normele impuse de DSP, Mediu, etc. Aparatele împreună cu sterilizatorul așteaptă medicul dentist, dar, din păcate, elevii trebuie să mai aibă răbdare până când vor putea beneficia gratuit de intervenții stomatologice la ei în școală.

Pe surse, am aflat că s-au interesat deja doi medici dentiști care ar accepta să lucreze cu normă întreagă în cabinetul stomatologic al Liceului „Mihai Eminescu”. Conducerea liceului a făcut mai multe sesizări la Primărie în privința necesității angajării unui medic dentist, dar nu a primit nici în scris, nici verbal, nici un răspuns. Prima sesizare a fost făcută în luna februarie, iar a doua în luna august.

Liceul a avut cabinet medical în timpul comunismului, care a funcționat cu medic stomatolog zeci de ani la rând, cu mici întreruperi. Din păcate, în ultimii ani, dotarea cabinetului nu mai corespundea normelor sanitare, așa că medicul care venea cu program part – time în liceu făcea doar profilaxie cu elevii. Acum, cabinetul este dotat cu tot ce trebuie, mai puțin cu medic. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: