Home » Sanatate » Spitalul din Bârlad intră în rândul lumii. Organizează concurs pentru funcția de director medical

Spitalul din Bârlad intră în rândul lumii. Organizează concurs pentru funcția de director medical

În sfârșit, minunea s-a petrecut! Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad organizează concurs pentru ocuparea funcției de director medical.

Spitalul din Bârlad este singurul din județ care nu are un director medical, ci doar un coordonator medical, care, conform legii, nu poate face parte din Comitetul Director.

Ziarul Est News a tras atenția în repetate rânduri asupra acestei ilegalități, subiect abordat recent și de consilierul PNL Adrian Todireasa, în cadrul ședinței Consiliului Local. Acesta a trimis, zilele trecute, o cerere către Spitalul „Elena Beldiman”, în care solicita, în baza Legii 544/2001, un răspuns referitor la motivele pentru care spitalul din Bârlad nu are un director medical. Întâmplător sau nu, după această scrisoare trimisă de consilier, spitalul s-a trezit din amorțire, și pe 2 octombrie, în urma ședinței Comitetului Director, s-a hotărât organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de director medical.

Concursul va începe pe 5 noiembrie la ora 9, cu lucrarea scrisă de verificare a cunoștințelor din legislația specifică postului, propusă în bibliografie. Pe 7 noiembrie, ora 10, candidații vor susține proiectul de specialitate pe o temă din domeniul de activitate al postului, iar pe 11 noiembrie, la ora 10, este programat interviul de selecție. Așa cum scrie pe site-ul spitalului, la concurs se pot înscrie candidații care îndeplinesc cumulativ criteriile generale și specifice. Criteriile generale sunt: candidatul să aibă domiciliul stabil în România, să nu fi fost condamnat penal, sau să fie în curs de urmărire penală, să fie apt fizic și neuropsihic și să nu aibă vârsta de pensionare. Criteriile specifice ce trebuie îndeplinite de candidatul pentru funcția de director medical sunt: candidatul trebuie să fie absolvent de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul medicină, să fie cel puțin medic specialist cu vechime de 5 ani în specialitatea respectivă. Dosarul de înscriere se va depune la secretarul comisiei de concurs, cu cel puțin cinci zile lucrătoare înainte de data susținerii concursului.

Întrebată în ședința de pe 30 septembrie, de ce spitalul bârlădean nu are nici până acum un director medical, managerul Daniela Borș a răspuns: „ Pentru că nu a vrut nimeni să se înscrie la concurs.” De la învestirea sa în funcție, spitalul nu a scos decât o singură dată postul la concurs.

De ce nu s-a înscris la concurs doctorul Vladislav Afteni, coordonator medical al instituției? Gurile rele spun că din motive financiare nu a dorit să fie director medical, veniturile fiindu-i reduse semnificativ dacă ar fi câștigat postul de director medical, prin tăierea unor sporuri. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: