Home » Social » Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru bătrânii găzduiți de Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad! Miercuri, timp de două ore, beneficiarii acestui centru au petrecut în compania muzicii și dansului popular. Fiecare, după puterile lui, s-a prins în horă, a privit sau a ascultat muzică.

Cei care le-au oferit această frumoasă surpriză beneficiarilor de vârsta a treia au fost membrii corului „Cântec de Suflet” din Băcești, evenimentul fiind organizat de Asociația „Cu sufletul în palmă”. Acest ONG activează pe lângă Centrul medico-social Băcești și, în urma accesării unui proiect finanțat cu bani de la Consiliul Județean, a reușit în perioada 2011 – 2019 să bucure mii de suflete. Cu banii din proiect reprezentanții asociației au achiziționat și costume populare și au organizat evenimente culturale în instituții ai căror beneficiari sunt batrâni și oameni cu nevoi speciale.

Pe 1 octombrie, corul „Cântec de Suflet”, alcătuit din angajați ai Centrului medico-social din Băcești, a susținut un program artistic chiar în Băcești. Pe 11 octombrie a fost prezent la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, iar pe 16 octombrie la Bârlad, la Căminul de Bătrâni din zona Școlii „Stroe Beloescu”. Pe 23 octombrie va cânta la Huși, iar pe 30 octombrie la Codăești. Corul „Cântec de suflet” este coordonat de preotul Cristian Jitaru, din Dumești, care face voluntariat în cadrul Asociației „Cu sufletul în palmă”.

Alături de beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad a fost invitat la spectacolul de miercuri și un grup de beneficiari ai Complexului de Servicii pentru Persoanele cu Handicap Bârlad. La eveniment au ținut să participe și reprezentanți ai conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui, respectiv directorul general Ionel Armeanu Ștefănică, Roxana Hriscu – director general adjunct și Beatrice Vlad, șefa Serviciului Rezidențial din cadrul DGASPC. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: