Home » Politic » Eliminarea sărăciei – Prioritate pentru Dan Barna

Eliminarea sărăciei – Prioritate pentru Dan Barna

Județul Vaslui este afectat în mod disproporționat de sărăcie. Aceasta este o realitate de necontestat.

În ultimii 30 de ani, mii de cetățeni au ales să părăsească județul în căutarea unui trai mai bun pentru ei și pentru familiile lor. Între timp, ce rămâne în urma lor sunt satele și orașele părăsite. În absența unei populații care să îi împingă pe politicieni să fie mai buni, satele și orașele rămân încremenite în timp.

Județul Vaslui aproape că a devenit exemplul negativ clasic. Populație săracă, politicieni corupți, zero soluții – un amestec care nu va produce niciodată dezvoltarea și prosperitatea pe care o merită cetățenii care trăiesc pe meleagurile vasluiene.

Dan Barna, candidatul USR PLUS este convins că Președintele are obligația să se asigure că toți cetățenii statului au acces egal la oportunități care să le permită participarea deplină la viața socială, la educație, pe piața forței de muncă sau să beneficieze de servicii publice. Șansa noastră la dezvoltare este aceea ca orice cetățean român, indiferent de vârstă, mediul de rezidență, situația socio-economică, apartenența etnică sau rasială, să aibă acces la servicii de bază de calitate și dreptul neîngrădit de a participa la viața socială, economică și politică.

Printre măsurile pe care Dan Barna le propune pentru a combate sărăcia se numără eliminarea taxării pe salariul minim, o măsură care va fi abordată cu prioritate, cu ținta clară de a activa și încadra în muncă persoanele vulnerabile, cu accent pe oferirea unui trai decent.

În același timp, Dan Barna susține dreptul părinților la o viață normală (pensie, acces la servicii) și reducerea presiunii sociale și financiare asupra generației active care are în prezent în grijă două generații: copiii și părinții, mulți dintre pensionari trăind la limita sau sub pragul sărăciei.

Județul Vaslui poate și va fi scos din sărăcie. Aceasta nu este doar o dorință, ci este un obiectiv al lui Dan Barna și al USR PLUS. În echipă, vom depune toate eforturile pentru a îndeplini acest obiectiv.

Material de propaganda electorală.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: