Home » Social » Tinerii care au batjocorit o femeie pe care apoi au lăsat-o să moară ca pe un câine într-o mocirlă, condamnați la închisoare

Tinerii care au batjocorit o femeie pe care apoi au lăsat-o să moară ca pe un câine într-o mocirlă, condamnați la închisoare

Cei trei tineri din localitatea Iaz (Solești) care, în primăvara acestui an, au dus o femeie pe câmp unde au batjocorit-o și apoi au lăsat-o să moară ca un câine, au fost condamnați de prima instanță la pedepse cuprinse între cinci ani și șapte luni și zece ani și două luni de închisoare pentru comiterea a nu mai puțin de trei infracțiuni, respectiv omor, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de viol. Decizia Tribunalului Vaslui nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel.

Sentință cât se poate de blândă pentru cei trei tineri care, în luna martie a acestui an, au batjocorit o femeie pe care apoi au lăsat-o să moară în agonie într-o mlaștină. Cel mai mare dintre ei, un bărbat de 23 de ani, a primit cea mai mare pedeapsă, respectiv zece ani și două luni de închisoare pentru omor, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de viol. Și asta după ce autorul celor trei fapte a mers pe acordul de recunoaștere a faptelor. Ceilalți doi inculpați, de 16 și 17 ani, au primit pedepse mai blânde, având în vedere vârsta lor, respectiv cinci ani și șapte luni de închisoare, cu ispășirea pedepsei într-un centru educativ.

Fapta pentru care au fost condamnați cei trei tineri s-a petrecut în luna martie a acestui an. Marian Iancu, Ionuț Chirilă și Costică Panainte, toți din localitatea Iaz, au întâlni-o pe femeie într-un magazin din Ghergheleu, satul în care, de altfel, aceasta și locuia. După ce au băut împreună o cantitate destul de mare de alcool, se pare că, potrivit martorilor, ar fi ajuns la o înțelege cu femeia să întrețină relații sexuale de bună voie, mai ales că le făcuse și avansuri. Numai că tinerii nu au mai avut răbdare astfel încât, atunci când vasluianca a mers, la un moment dat, la toaletă, unul dintre ei s-a dus după femeie, de unde a scos-o cu forța afară, fără chiloți și pantaloni, aruncând-o în căruța cu care venise de la Ghergheleu. Ulterior, Marian Iancu, Ionuț Chirilă și Costică Panainte au plecat în afara satului, într-o zonă mocirloasă, unde au încercat să întrețină raporturi sexual cu femeia, însă fără a reuși din cauza stării avansate de ebrietate în care se aflau. Ulterior, tinerii au abandonat-o pe femeie ca pe un câine.

Victima, complet dezbrăcată în partea inferioară a corpului, a încercat să plece de acolo, însă, probabil pe fondul consumului de alcool și a traumei suferită, nu a reușit decât să se târască pe o distanță foarte scurtă. În consecință, femeia a rămas inertă în acea zonă mlăștinoasă unde, pe fondul temperaturilor scăzute de afară de pe parcursul nopții, a decedat din cauza hipotermiei, așa cum au constatat medicii legiști în urma efectuării autopsiei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Poliția nu a fost anunțată de dispariția femeii, deși îi fuseseră găsite hainele în toaletă

Patronul magazinului de unde a fost luată cu japca femeia a găsit chiloții și pantalonii acesteia în toaletă. Atunci, împreună cu alți localnici, au început să o caute, însă fără a o găsi, nefiind anunțată poliția. ”Victima era cunoscută cu un comportament mai ușuratic, mai libertin, obișnuind să mai plece cu diverși bărbați. De aceea, proprietarul magazinului nu și-a pus problema că femeii i s-ar fi putut întâmpla ceva rău”, ne-a precizat procurorul de caz Elena Bejinariu.

O parte din martorii care se aflau în bufet au spus anchetatorilor că au văzut atunci când femeia a fost urcată în căruță de unul din tineri, fiind, de altfel, principalul indiciu care i-a ajutat să-i găsească pe autori. Acest lucru s-a întâmplat în urma cercetărilor desfășurate după ce cadavrul femeii a fost găsit, întâmplător, de către un localnic din Ghergheleu care a trecut cu căruța prin zona unde victima violului fusese abandonată. Descoperirea a fost făcută la aproape trei zile de la incident. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: