Home » Sanatate » Cine e fericitul câștigător al concursului cu două probe amânate, de la secția de Ortopedie a spitalului bârlădean

Cine e fericitul câștigător al concursului cu două probe amânate, de la secția de Ortopedie a spitalului bârlădean

În sfârșit, se cunoaște câștigătorul concursului pentru postul de asistent medical la Compartimentul Ortopedie-Traumatologie a spitalului bârlădean. Un concurs asupra căruia au planat încă de la început foarte multe suspiciuni, în comparație cu celălalt concurs organizat în aceeași perioadă la Compartimentul de Primire a Urgențelor.

Bogdan Caciuc a reușit să ocupe postul de asistent medical la Ortopedie, cu o medie de 68 de puncte, față de 63,4 puncte, cât a obținut contracandidata sa. A demonstrat la proba practică și la interviu că este mai bun decât Angelica-Georgiana Crețu, care obținuse un punctaj mai mare la proba scrisă.

După un concurs strâns, care a lăsat loc de interpretări, având în vedere amânarea probei practice și a interviului, o premieră pentru concursurile de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, a câștigat cel care merita, spun sursele noastre. Mișcările de culise au fost multe și intense, confruntarea ducându-se între doi candidați – o asistenta care lucrează ca registrator în secția Pediatrie, o apropiată a familiei dr. Vasile Cojocari, șeful compartimentului Ortopedie-Traumatologie, după cum spun sursele noastre, și un asistent medical care fusese detașat în ultimele săptămâni de la Chirurgie la Ortopedie, în condițiile în care, și așa, secția Chirurgie avea personal insuficient.

Bogdan Caciuc a participat la mai multe concursuri în ultimul timp, dar nu a reușit să câștige decât un post de asistent medical pe perioadă determinată. Dacă nu ar fi câștigat acum, ar fi trebuit să părăsească spitalul, întrucât contractul pe perioadă determinată expira în curând.

„Mă bucur pentru Bogdan, că a reușit să se fixeze pe post. Este un băiat cu bun simț, muncitor, atent cu bolnavii și bine pregătit, care merita să câștige. A pornit de jos, ca infirmier în spital, apoi a făcut Școala Sanitară și a fost angajat pe perioadă determinată, mai întâi la Cardiologie și apoi la Chirurgie, medicul George Oanea apreciindu-l foarte mult. Cred că monitorizarea tuturor probelor din concursul de la Ortopedie a avut un rol important. ”, ne-a declarat o asistenta medicală care a lucrat cu Bogdan.

După cum se pare, în secția Ortopedie-Traumatologie sunt promovate cadre medicale preocupate de continua dezvoltare profesională. Un exemplu în acest sens îl reprezintă chiar asistenta șefă a Compartimentului, care, la fel ca Bogdan Caciuc, a pornit de jos. A fost infirmieră, după care, în urma absolvirii unei Școli Sanitare, a reușit rapid să fie angajată ca asistentă medicală în Spitalul „Beldiman”. Gurile rele spun însă că această promovare rapidă s-ar fi datorat faptului că ar fi fost omul de casă al unui membru din Comitetul Director, lucru obișnuit pentru unii membri ai forului de conducere.

Tot de jos, a plecat și Bogdan Sârbu, asistent medical la Ortopedie, actualmente consilier local. A lucrat în spital mai întâi ca brancardier, a absolvit apoi Școala Sanitară, și, evident, prin concurs, a ocupat apoi un post de asistent medical la secția Ortopedie. Pentru că a fost preocupat de continua sa dezvoltare profesională, a reușit să ocupe postul de director de îngrijiri medicale în timpul mandatului de manager al lui Dionisie Lefter.

Toate acestea dovedesc faptul că la Compartimentul Ortopedie-Traumatologie meritocrația este criteriul în baza căruia sunt promovate cadrele medicale care își desfășoară activitatea acolo. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: