Home » Social » „Lioara”, singurul grup vocal folcloric din Bârlad format din cadre didactice

„Lioara”, singurul grup vocal folcloric din Bârlad format din cadre didactice

Remarcabil! Grupul vocal folcloric „Lioara” al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad este singura formație din oraș compusă din cadre didactice, care participă la concursuri de profil.

Grupul „Lioara” a fost înființat în cadrul proiectului „Moștenitorii folclorului românesc”, iar de câteva luni, de când participă la concursuri, a început să fie tot mai apreciat.

În această primăvară, formația a participat la festivalul concurs „Nestemate folclorice”, inițiat chiar de Liceul „Mihai Eminescu” în colaborare cu Cercul Militar, și a câștigat premiul I. De asemenea, grupul a fost invitat și la un post de televiziune cu specific etno, Favorit TV.

Doina Radu, profesoară de muzică la Liceul „Mihai Eminescu” este cea care a avut inițiativa înființării formației, fiind și dirijoarea grupului folcloric „Lioara”. Aceasta spune că a înființat grupul din dragoste și respect pentru frumosul cântec popular românesc.

„Grupul vocal etnofolcloric „Lioara”, format din cadre didactice ale liceului, are în repertoriu cântece foarte vechi din zona Moldovei. Deși are doar un an de când a fost constituit, grupul s-a făcut cunoscut, mai ales după ce a apărut la postul Tv Favorit. Ne-am propus să avem o participare mai mare pe viitor, atât în cadrul concursurilor, cât și în cadrul activităților culturale, organizate în Bârlad și în județ. Alături de mine fac parte din grup Liliana Paraschiv, Ivona Măgdăliniș, Mihaela Chifani, Aurica Beciu și Mariana Ivan. Ne-am dori ca numărul membrelor „Lioarei” să fie mai mare și încercăm în această perioadă să cooptăm și alte cadre didactice din liceu.”, ne-a declarat Doina Radu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*