Home » Social » Spectacol de stand-up comedy pentru 160 de deținuți din Penitenciarul Vaslui

Spectacol de stand-up comedy pentru 160 de deținuți din Penitenciarul Vaslui

Peste 160 de deținuți ai Penitenciarului Vaslui au fost spectatorii activi ai unui show de stand-up comedy oferit de patru nume cunoscute la nivel național pentru astfel de spectacole de umor. Pe toată durata activității organizată de Serviciul Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Vaslui, persoanele private de libertate prezente în clubul unității de detenție au interacționat cu cei patru comedianți prezenți pe scenă.

Activitate recreativă în premieră la Penitenciarul Vaslui, acolo unde patru participanti la un show național de umor, respectiv Gabriel Gherghe, Bobi Dumitraș, Petrică Iștoc și Victor Drăgan, au oferit un moment de stand-up comedy unui număr de peste 160 de deținuți. Pe parcursul spectacolului, o parte dintre persoanele private de libertate a demonstrat că sunt capabili de un exercițiu ad-hoc de creativitate, intrând în dialog direct cu cei de pe scenă, identificând și exprimând prin comedie parte din problemele lor existențiale într-un mod propriu, original. Reprezentanții Penitenciarul Vaslui susțin că spectacolul a fost folosit drept metodă terapeutică în ceea ce privește intervenția activă în procesul de reintegrare al persoanelor condamnate.

Prin această activitate, s-a dorit realizarea unui moment care să permită deținuților prezenți exprimarea emoțiilor, a trăirilor și a sentimentelor într-o manieră inedită, care să depășească prejudecățile și reticențele societății față de cei care execută o pedeapsă privativă de libertate. Cei patru comici prezenți pe scenă au reușit să creeze premisele unui dialog profund, real și constructiv între persoanele care aleg să se exprime artistic prin stand-up comedy și societatea care pare a ridica bariere în comunicarea liberă cu aceștia. Subliniem totodată importanța ca acest gen de activitate să nu se rezume doar la spațiul carceral, ci, prin implicarea partenerilor sociali, comunitatea să devină martoră la depășirea rolului de deținut și adoptarea rolului de actor, care poate depăși prin umor un anumit moment existențial mai dificil”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Prin spectacolul de stand-up comedy desfășurat chiar în incinta unității de detenție, reprezentanții Penitenciarul Vaslui cred că au demonstrat că promovarea unui model de comunicare bazat pe dialog direct între persoanele private și societate este oricând posibil. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: