Home » Social » Trei din cei 16 concurenți participanți la Festivalului Național „Aurelian Andreescu” sunt elevi ai Școlii „Soul Music Art” din Bârlad

Trei din cei 16 concurenți participanți la Festivalului Național „Aurelian Andreescu” sunt elevi ai Școlii „Soul Music Art” din Bârlad

Pregătiri intense pentru Festivalul Concurs de Muzică Ușoară „Aurelian Andreescu”, ediția XXI, care va avea loc în perioada 7-8 noiembrie, în Capitală. Școala de canto „Soul Music Art” din Bârlad va participa la concursul de la București cu trei soliste, numărul concurenților selectați din toată țara pentru festival fiind de doar 16.

Pe scena Teatrului de Comedie „Constantin Tănase”, organizatorul festivalului, Școala „Soul Music Art” va fi reprezentată de Lavinia Angheluță (17 ani), Denisa Simion (15 ani) și Ada Chicoș (16 ani).

„Avem emoții, bineînțeles, dar și speranțe mari. Este onorant că <<Soul Music Art>> are trei interpreți în festival, din cei 16 selectați din toată țara. Repetăm intens piesele, fiecare interpretă prezentându-se cu câte două compoziții din genul pop. Am și eu în concurs o piesă compusă de mine, pe care am încredințat-o Denisei Simion. Concursul <<Aurelian Andreescu>> este unul dintre cele mai valoroase concursuri de interpretare, cu un juriu exigent, format din personalități marcante ale muzicii pop românești, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Concurenții nu vor cânta pe negativ, ci cu orchestra condusă de Dan Dumitriu”, a declarat profesorul de canto Dragoș Gheorghiu, pentru Est News.

„Soul Music Art” se află la a treia participare la Festivalul „Aurelian Andreescu”, anul trecut, Miruna Diaconescu și Lavinia Angheluță ajungând până în finală.

Juriul, care va fi prezidat de Luminița Anghel, va avea o misiune destul de grea în stabilirea câștigătorilor, având în vedere valoarea interpretativă ridicată a celor 16 concurenți. Câștigătorul trofeului va fi recompensat cu 7.000 de lei, cel al premiului I va primi 3.000 de lei, câștigătorul premiului II va încasa 2.000 de lei, iar cel al premiului III va primi 1.000 de lei. Vor fi acordate și trei mențiuni a câte 500 de lei.

Concursul de la începutul lunii noiembrie se adresează categoriilor de vârstă 14-25 de ani și este organizat în memoria inegalabilului interpret de muzică ușoară Aurelian Andreescu. Organizatorii festivalului urmăresc afirmarea și stimularea valorilor autentice, în vederea lansării acestora în lumea muzicii pop românești, precum și readucerea în atenția interpreților a unora din cele mai valoroase creații ale compozitorilor de muzică ușoară tradițională și modernă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: