Home » Invatamant » La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” se deteriorează pe zi ce trece, iar anotimpul rece va degrada și mai mult construcția care așteaptă de trei ani să fie dată în folosință.

Lucrările de izolație nu au fost făcute foarte bine și astfel au „înflorit” pereții sălii, parțial s-au crăpat și a apărut și mucegaiul. Din nefericire, sala nu poate fi încălzită, întrucât cheia de la centrala termică se află în posesia constructorului. În anii din urmă, constructorul lăsase conducerii școlii o dublură a cheii, dar de când au fost finalizate și ultimele lucrări solicitate de ISU la centrala termică, în martie 2019, constructorul a plecat cu tot cu cheie.

Pe 17 noiembrie, se împlinește exact un an de când constructorul a încheiat și lucrările suplimentare, ce nu fuseseră prevăzute în proiectul inițial, dar Compania Națională de Investiții (CNI) nu a găsit timp pentru a trimite o comisie care să facă recepția obiectivului. Reprezentanții școlii spun că Primăria ar fi încercat să ia legătura telefonic cu cei de la CNI, dar aceștia nu au putut fi contactați.

Poate că o deplasare a unei delegații a Primăriei la București, la CNI, ar fi rezolvat problema. Este de necrezut cum cea mai mare și modernă sală de sport școlară din județ a rămas ignorată de autorități, degradându-se sub ochii elevilor și profesorilor care așteaptă de trei ani să își desfășoare orele de educație fizică și sport în condiții normale pentru secolul XXI!

Conducerea școlii nu este dispusă să-și asume riscul și este hotărâtă să semneze pentru preluarea de la Primărie a investiției doar dacă vor fi efectuate lucrările de remediere care se impun. Asta înseamnă că după recepționarea sălii de către CNI, la o dată necunoscută încă, va mai trece o perioadă de timp până la efectuarea reparațiilor, astfel încât obiectivul să fie preluat în condiții bune de Primărie și apoi de către școală.

Valoarea investiției din curtea Școlii „Episcop Iacov Antonovici”, suportată de către CNI, este de 6.315.873 lei, față de valoarea proiectului inițial, de 5.500.000 lei. O sală de sport identică a fost construită la Târgu Frumos, de către aceeași firmă din Botoșani, cu doar 5.641.544 lei, ce a fost inaugurată pe 5 octombrie 2018, lucrările începând odată cu cele de la Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: