Home » Uncategorized » Echipa de handbal a Școlii „George Tutoveanu” din Bârlad a făcut o figură frumoasă la Cupa „Campionii” de la Negrești

Echipa de handbal a Școlii „George Tutoveanu” din Bârlad a făcut o figură frumoasă la Cupa „Campionii” de la Negrești

Echipa masculină de handbal de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din Bârlad s-a întors acasă cu locul II, de la competiția Cupa „Campionii”, desfășurată la Negrești, pe 26 octombrie.

Alături de micii handbaliști de la Școala „George Tutoveanu” au participat alte trei echipe: ACS „Campionii” 1 Negrești, ACS „Campionii” 2 Negrești și echipa școlii Paparnița, localitate de lângă Negrești.

Cupa „Campionii” la handbal, finanțată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS), este un proiect inițiat de profesorul Gheorghe Mogâldea, cel care a înființat la Negrești un club sportiv orășenesc, cu secție de handbal. Proiectul, care se adresează handbaliștilor din generațiile 2007-2010, își propune pregătirea echipelor reprezentative în vederea susținerii etapelor din Gimnaziada și Olimpiada Națională a Sporturilor Școlare din anul școlar 2019-2020.

„Școala Gimnazială <<George Tutoveanu>> participă în mod frecvent la competiții sportive în județ, de șapte ani, devenind deja o tradiție. Este singura școală care pregătește handbaliști. Mi-aș dori să pot iniția și eu un club sportiv municipal cu secție de handbal și poate că într-o zi voi reuși. Este notabil faptul că echipa masculină a școlii a reușit un rezultat atât de bun, locul II, situându-se după ACS „Campionii” 1 și înaintea ACS „Campionii” 2. Proiectul profesorului Mogâldea a fost finanțat de DJTS Vaslui, care a asigurat masa pentru toate echipele, dar și premiile oferite: cupe, medalii, diplome, dulciuri”, a declarat, pentru Est News, Adrian Todireasa – antrenorul echipei de handbal a Școlii „George Tutoveanu”.

Această unitate școlară bârlădeană nu are doar participări numeroase la competiții sportive ci și rezultate individuale deosebite. Foști elevi ai școlii, membri ai echipei de handbal, au ajuns acum să joace la cluburi mari din țară: Cătălin Brăescu, care joacă la echipa CSM Bacău, Ionuț Tănase și Adrian Matei, care evoluează la HCM Vaslui, iar Chiriac Rareș face parte din echipa de handbal a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: