Home » Sanatate » Spitalul „Elena Beldiman” distribuie prima tranșă a voucherelor de vacanță

Spitalul „Elena Beldiman” distribuie prima tranșă a voucherelor de vacanță

Au răsuflat ușurați! Salariații Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad au aflat că va începe distribuirea voucherelor de vacanță în instituția la care lucrează. Primii care vor intra în posesia tichetelor sunt angajații care și-au luat concediu în perioada imediat următoare.

Întrucât valoarea voucherelor ce vor fi acordate salariaților spitalului este destul de mare, de 1.400.000 de lei, acestea vor fi distribuite în trei tranșe, pe parcursul a trei luni, la fel ca și anul trecut. Prima tranșă, conform surselor noastre, va fi achitată din banii pe care spitalul i-a primit recent de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui, respectiv 300.000 de lei, pentru anumite servicii prestate. Rămâne ca unitatea spitalicească să identifice surse de finanțare și pentru celelalte două tranșe, cei mai mulți salariați ai spitalului manifestându-și dorința de a primi tichetele în decembrie.

Angajații spitalului Bârlădean au avut emoții mari legate de faptul că nu-și vor primi în acest an voucherele de vacanță, deoarece conducerea unității le-a transmis inițial că nu există fonduri pentru această destinație. De fapt, spitalul ar fi cerut sprijinul și Primăriei, pentru ca municipalitatea să suporte contravaloarea acestor tichete. Se vorbea chiar despre introducerea unui proiect de hotărâre pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu de acum câteva luni, prin care voucherele pentru angajații spitalului să fie plătite cu bani de la bugetul local. Primăria a conștientizat că acest proiect ar fi fost discriminatoriu pentru alte categorii de bugetari și a abandonat inițierea unui asemenea proiect.

Rămâne ca spitalul să scoată din pământ, din iarbă verde bani pentru acordarea voucherelor de vacanță tuturor angajaților unității. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: