Home » Social » Viacons Rutier Huși a asfaltat primii kilometri de străzi în Vetrișoaia

Viacons Rutier Huși a asfaltat primii kilometri de străzi în Vetrișoaia

Societatea Viacons Rutier SRL Huși a adus civilizația și în Vetrișoaia, o comunitate de oameni gospodari situată pe Valea Prutului, după ce a asfaltat, pentru prima dată în istoria comunei, primii 5,5 kilometri de drumuri locale, de care se bucură nu mai puțin de 300 de familii. Vestea bună pentru localnici este că, de anul viitor, același constructor de infrastructură rutieră va începe asfaltare a încă 7,4 kilometri de străzi în sat, lucrare pentru care s-a semnat deja contractul cu primăria din localitate.

Seria recepțiilor finale ale lucrărilor realizate de Viacons Rutier SRL Huși în comunele și orașele din județ continuă pe acest final de an, când conducerea firmei se poate mândri că a depăși cota de 50 de kilometri asfaltați în 2019. De această dată este vorba de modernizarea a o parte din drumurile de interes local din Vetrișoaia, o lucrare realizată într-un an de zile și care a costat 7,4 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) II, în total fiind asfaltați 5,475 kilometri de drum.

Proiectul a cuprins realizarea structurii rutiere din balast, piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice, precum și execuția de sisteme de colectare și scurgere a apei, respectiv rigole. De asemenea, s-a asigurat siguranța circulației cu indicatoare și marcaje rutiere. Pentru noi, ca firmă, a fost o provocare, cu atât mai mult cu cât șeful punctului de lucru a fost un inginer tânăr, susținut îndeaproape de domnul director tehnic și domnul responsabil cu execuția”, a declarat șeful Biroului Investiții din cadrul SC Viacons Rutier SRL Huși, Mihaela Bunescu.

Inspectate de către proiectantul lucrării, cele 13 străzi proaspăt asfaltate în Vetrișoaia au trecut cu brio testul din punct de vedere al respectării indicatorilor prevăzuți în caietul de sarcini, totul fiind ca la carte.

După ce a mulțumit pentru aprecierile făcute de comisia tehnică de recepție, directorul general al Viacons Rutier SRL Huși, Ioan Ciomaga a ținut să sublinieze că acesta este standardul la care lucrează încă de la înființare, în urmă cu 18 ani, firma pe care o administrează: ”Am făcut recepția la încă o parte din lucrările pe care Viacons Rutier le-a realizat în decursul anilor. Execuția a început anul trecut și am finalizat-o cu succes, la fel ca în cazul tuturor lucrărilor realizate de firma noastră”.

Modernizarea străzilor din Vetrișoaia, condiții mai bune de viață pentru localnici

Ca orice investiție în infrastructură, modernizarea străzilor dintr-o comunitate înseamnă, printre altele, creșterea nivelului de trai pentru localnici. Este și cazul a nu mai puțin de 300 de familii din Vetrișoaia care au acum asfalt până la poartă.

Mă bucur foarte mult că am ajuns la finalul acestui proiect, pe care l-am demarat în toamna anului 2016. Atunci am pus bazele proiectului, am văzut care sunt cele mai importante străzi de asfaltat”, susține primarul comunei Vetrișoaia, Corneliu Stângă.

Vestea bună pentru localnicii din Vetrișoaia este că, de anul viitor, Viacons Rutier Huși va începe asfaltare a încă 7,4 kilometri de străzi în sat, lucrare pentru care s-a semnat deja contractul cu primăria din localitate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: