Home » Social » Elevii vasluieni au vizitat plantațiile de viță de vie și cele pomicole din județ

Elevii vasluieni au vizitat plantațiile de viță de vie și cele pomicole din județ

Vineri, 25 octombrie 2019, în ultima zi a săptămânii din Programul național „Școala altfel”, elevii clasei a VIII-a A a școlii Gimnaziale “Elena Cuza” Vaslui au efectuat o excursie inedită la două obiective de interes local de pe raza județului Vaslui: Ferma Pomicolă “Mărul de Aur” Crasna-Albești și Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși.

Cei 27 de elevi, însoțiți de profesorul coordonator Doina Manolachi și de un reprezentant al Direcției pentru Agricultură Județene Vaslui, au explorat un orizont mai puțin cunoscut, dar extrem de interesant.

Scopul acțiunii a constat în cunoașterea unor domenii profesionale specifice zonei viticole Huși și zonei pomicole Crasna-Vaslui, precum și conștientizarea necesității unui stil de viață sănătos, din perspectiva practicării unei agriculturi ecologice. Acțiunea a vizat, de asemenea, identificarea aptitudinilor și intereselor elevilor pentru activități și meserii în domeniul pomicol, viticol și vinificație, constituindu-se într-o încercare de orientare și consiliere școlară a elevilor aflați în ultimul an de gimnaziu.

Vizita la Colegiul Agricol «Dimitrie Cantemir» Huși a stat sub semnul experimentării conceptului «Licean pentru o zi», fiind gândită ca o zi în care copiii să ia contact cu realitatea specifică unei instituții liceale.

A fost o zi de neuitat, mai vrem astfel de zile. La oricare alt liceu am fi mers, probabil că nu am fi găsit atâtea obiective interesante și inedite”, au susținut elevii Școlii Gimnaziale ,,Elena Cuza” Vaslui.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: