Home » Social » Antreprenorii vasluieni sunt în sărbătoare. Azi are loc a XXVI-a ediție a Topului Firmelor

Antreprenorii vasluieni sunt în sărbătoare. Azi are loc a XXVI-a ediție a Topului Firmelor

Aproape 300 de persoane vor participa astăzi la Gala Topului Firmelor, eveniment care va fi organizat la localul Tosca din municipiul Vaslui. Pe lângă oamenii de afaceri din județ, la manifestare au mai fost invitați reprezentanți ai camerelor de comerț și industrie din România și Republica Moldova, diplomați, parlamentari, primarii centrelor urbane etc.

„Ne dorim să creem o stare de emulație, o stare de prietenie și relaționare pentru oamenii de afaceri din județ. Este sărbătoarea antreprenorilor, pentru că ei și salariații au muncit și au alimentat cu fonduri bugetul de stat. Firmele s-au confruntat cu numeroase greutăți, dar au reușit să treacă peste toate. Gala este organizată de noi, în parteneriat cu Primăria Vaslui”, a spus Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCIA) Vaslui.

În cadrul evenimentului, vor fi oferite plachete de excelență și aniversare, trofee pentru exportatori, trofeul CCIA Vaslui, trofee și diplome firmelor aflate pe locurile 1-3 în cadrul a șapte secțiuni: cercetare, dezvoltare și high tech, industrie, agricultură, silvicultură, pescuit, construcții, servicii, comerț și turism.

La gală au fost acceptate 2184 de firme, care îndeplinesc criteriile metodologiei de realizare a topurilor firmelor: 1.227 firme pe locurile 1-10; 154 firme pe locul 3; 215 firme pe locul 2; 376 firme pe locul 1. Firmele din Top 10 au realizat în 2018 o cifră de afaceri de peste 4,5 miliarde lei, adică 68% din totalul cifrei de afaceri realizate de toate firmele înregistrate în județul Vaslui.

„Topul firmelor este o acțiune de sărbătoare. Anul 2018 a fost unul greu, mai ales în sectorul agricol unde ne-am confruntat cu o secetă prelungită. Lipsa forței de muncă este principalul obstacol pentru antreprenori, mai ales în agricultură. Exodul forței de muncă continuă și vin vremuri grele pentru noi”, a spus Dan Hurduc, vicepreședintele CCIA Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: