Home » Sanatate » Cât de mult a crescut numărul virozelor în județul Vaslui în ultima săptămână

Cât de mult a crescut numărul virozelor în județul Vaslui în ultima săptămână

În județul Vaslui, virozele afectează tot mai mulți oameni. Săptămâna trecută, au fost raportate la Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1.207 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 65 de persoane necesitând internare.

Așadar, numărul persoanelor ce au contractat virusurile care circulă în acest sezon este cu 500 mai mare față de săptămâna precedentă. Și numărul pneumoniilor a crescut la 205 cazuri, săptămâna trecută, față de 118 raportate în săptămâna precedentă. Și la Bârlad, numărul pacienților care au necesitat internare a crescut săptămâna trecută față de cea anterioară, de la 10, la 40 diagnosticați cu infecții ale căilor respiratorii. Din cei 40, zece sunt copii.

Cele mai afectate grupe de vârstă, în perioada 21 – 27 octombrie, au fost cele cuprinse între 5 și 14 ani ( 398 cazuri), urmate de categoriile cuprinse între 2 și 4 ani ( 257 cazuri), și de cele între 0 – 1 an (129 cazuri). De asemenea, a crescut și numărul pacienților cu vârste de peste 65 de ani, diagnosticați cu infecții respiratorii. Săptămâna trecută, au fost luați în evidență 94 astfel de pacienți, față de 37 în săptămâna precedentă.

Numărul raportat de DSP, respectiv 1.207 pacienți cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, reprezintă doar o parte din numărul real al locuitorilor care se confruntă cu viroze în județului Vaslui. Aceștia nu ajung la medic decât atunci când apar complicațiile, după câteva zile în care se tratează singuri, de cele mai multe ori apelând, din păcate, la antibiotice.

Reprezentanții DSP au comunicat în raportarea făcută pe 29 octombrie că nu a fost recoltată nici o probă pentru testarea la gripă, întrucât nici un pacient, din cei înregistrați de DSP, nu prezenta simptomatologie specifică gripei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: