Home » Administratie » Șefii județului Vaslui spun că în această iarnă nu vor mai fi surprinși de ninsori

Șefii județului Vaslui spun că în această iarnă nu vor mai fi surprinși de ninsori

de Dănuț CIOBANU

Autoritățile județene și locale se pregătesc intens pentru iarna care se apropie. Pentru a nu mai fi surprinși de ninsorile masive, s-au început achiziționarea de materiale antiderapante, carburant, piese de schimb etc. Utilajele de deszăpezire sunt pregătite, iar în această iarnă pe unele drumuri vor fi montate și parazăpezi.

În cursul acestei săptămâni, la Consiliul Județean (CJ) Vaslui a avut loc prima ședință de lucru a comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că autoritățile județene sunt pregătite pentru iarnă, fiind asigurate 2/3 din materialele necesare pentru deszăpezire pentru întreaga perioadă.

„Facem în continuare achiziții. Avem în stocuri 50 tone de sare și 2.300 tone de nisip, dintr-un necesar total de 4.300 tone de nisip. Vom asigura lucrările de deszăpezire pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene. SC Lucrări Drumuri și Poduri Vaslui derulează programul de deszăpezire, iar societatea este pregătită alături de ceilalți prestatori cu care sunt încheiate contracte să facă față intemperiilor. Dispunem de 74 de utilaje pentru deszăpezire, iar în acest an vom monta pe unele porțiuni de drum și parazăpezi, pentru a mai reduce din cheltuieli”, a spus Ciprian Trifan.

Autoritățile județene vor solicita de la Direcția pentru Sănătate Publică datele referitoare la gravide și la persoanele care au nevoie de dializă, pentru a canaliza acțiunile de deszăpezire în acest sens.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de deszăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a spus că a achiziționat pentru această iarnă 300 tone de material antiderapant, stoc care va ajunge pentru toate satele componente.

„Suntem pregătiți cu utilaje, nisip, cauciucuri, carburant, piese de schimb pentru a putea interveni pe drumurile din comuna Todirești. Avem o listă cu persoanele în vârstă, cele cardiace, cele care trebuie să facă dializă, persoanele care nu își pot asigura traiul necesar și vom acționa pentru ca nimeni să nu aibă de suferit. Avem în vedere și alte persoane din comună, iar pentru a face față în condiții de iarnă am achiziționat și material lemnos. Încercăm pe cât posibil să intervenim cât mai repede”, a spus Petrică Simiuc.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: