Home » Social » Ajutor de minimis de un milion de lei pentru 48.432 familii de albine

Ajutor de minimis de un milion de lei pentru 48.432 familii de albine

Un număr de 498 apicultori din județul Vaslui au depus cereri la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) pentru a primi sprijin financiar în urma pierderilor provocate de condițiile meteo nefavorabile. Banii vor fi acordați prin schema de sprijin „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”.

Apicultorii care au depus dosarele pentru obținerea ajutorului de minimis reprezintă 63 % dintr-un total de 793 persoane, înscrise în baza de date gestionată de către Oficiul Județean de Zootehnie Vaslui.

Cererile vizează sprijinul financiar pentru un număr de 48.432 familii de albine, dintr-un total de 64.463 familii de albine înregistrate pe raza județului Vaslui.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a precizat că suma totală eligibilă destinată apicultorilor în vederea compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile este în valoare de 968.640 lei. Schema de ajutor este destinată apicultorilor din domeniul producției primare, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție.

Valoarea sprijinului financiar este de 20 lei/ familia de albine. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar, apicultorii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2019 și să dețină familii de albine înregistrate/ autorizate la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui.

Prin acordarea acestui ajutor se urmărește echilibrarea balanței veniturilor și cheltuielilor apicultorilor, ajutându-i să se reașeze într-o poziție mult mai stabilă”, a precizat Gigel Crudu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: