Home / Social / Prefectura a acționat Consiliul Local Bârlad în Contencios Administrativ pentru șapte hotărâri de consiliu, dar acest lucru nu impresionează conducerea orașului

Prefectura a acționat Consiliul Local Bârlad în Contencios Administrativ pentru șapte hotărâri de consiliu, dar acest lucru nu impresionează conducerea orașului

Ignorare maximă! Consiliul Local Bârlad, întrunit pe 31 octombrie în ședință ordinară, nu a discutat pe seama adresei Prefecturii, prezente la mapă, prin care i se cerea legislativului local supunerea spre analiză în vederea revocării Hotărârii nr. 203 / 2019, adoptată de pe 19 iulie 2019. Este vorba despre hotărârea privind constituirea comisiei pentru atribuirea terenurilor, conform Legii 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Hotărârea a fost invalidată de Prefectură, aceasta considerând că actul administrativ încalcă dispozițiile legale. În adresa trimisă de Prefectură pe 18 octombrie se precizează: „În termen de 10 zile de la data următoarei ședințe a Consiliului Local veți comunica Instituției Prefectului – județul Vaslui, hotărârea Consiliului Local al Municipiului Bârlad de revocare a Hotărârii nr. 203/2019, în sensul respectării prevederilor legale invocate. În caz contrar, potrivit prevederilor art. 3, alin. (1) din Legea Contenciosului Administrativ nr. 554/2004 cu modificările și completările anterioare, prefectul județului Vaslui va promova acțiune la instanța de contencios administrativ în vederea anulării actului administrativ adoptat cu încălcarea prevederilor legale.”

În contextul actual, Prefectura va promova acțiune la instanța de contencios administrativ, după cum a procedat și în cazul altor șase hotărâri adoptate de Consiliul Local Bârlad, invalidate de Prefectură. Pe 30 septembrie 2019, Instituția Prefectului a transmis Consiliului Local Bârlad, în atenția primarului Boroș, o adresă prin care aducea la cunoștință faptul că a promovat acțiune la instanța de contencios administrativ împotriva Hotărârii de Consiliu nr. 202/2019, privind aprobarea listei persoanelor propuse pentru atribuirea de teren în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, conform Legii 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, adoptată de Consiliul Local pe 11 iulie 2019.

Câteva zile mai târziu, pe 16 octombrie, Instituția Prefectului revenea cu o altă adresă, prin care înștiința Consiliul Local că a fost promovată acțiune la instanța de contencios administrativ și împotriva Hotărârii 201/2019, privind aprobarea listei terenurilor disponibile, aflate în domeniul privat al intravilanului U.A.T. Bârlad pentru repartizarea în folosință în vederea construirii unei locuințe proprietate privată, conform Legii 15/2003, adoptată de Consiliul Local Bârlad pe 11 iulie.

Toate aceste adrese nu l-au sensibilizat pe primarul orașului, acesta nu numai că nu a inițiat proiecte de revocare a hotărârilor de Consiliu invalidate de Prefectură, dar nici nu le-a supus dezbaterii în ședințele de Consiliul Local. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: