Home / Social / Peste 417.000 de locuitori din județ, așteptați la vot duminică

Peste 417.000 de locuitori din județ, așteptați la vot duminică

Peste 417.000 de locuitori din județ sunt așteptați la urne la alegerile prezidențiale de duminică la care vor trebui să aleagă pe unul din cei 14 candidați înscriși în cursa pentru Palatul Cotroceni. Prefectura Vaslui și Autoritatea Electorală Permanentă au făcut deja instruirea președinților secțiilor de votare care vor coordona activitatea în cele 536 secții de votare care vor funcționa în județ. 
Pregătirea pentru alegerile prezidențiale de pe 10 noiembrie sunt pe ultima sută de metri în județul nostru. Cele 460.879 de buletine de vot au ajuns la Vaslui, fiind depozitate sub pază militarizată în sala de ședințe a Consiliului Județean.
“Conform calendarului, cu 48 de ore înainte de ora de deschidere a secțiilor de votare, vom distribui toate materialele electorale către unitățile teritorial administrative”, ne-a declarat prefectul demisionar al județului Vaslui, Eduard Popica.
În prima parte a acestei săptămâni, s-a făcut și instructajul celor 536 de președinți de secții de votare, câte două zone în fiecare zi. În listele electorale permanente din județul nostru figurează un număr de 417.243 de alegători. Însă, mulți dintre aceștia nu vor fi prezenți, în condițiile în care sunt cetățeni din Republica Moldova cu domiciliul în municipiul Vaslui, dar care sunt plecați la muncă în străinătate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: