Home / Social / Primăria Vaslui finanțează achiziția de rastele pentru biciclete la unitățile școlare

Primăria Vaslui finanțează achiziția de rastele pentru biciclete la unitățile școlare

Unele școli din municipiul Vaslui au solicitat fonduri financiare de la bugetul local, pentru a-și achiziționa rastele pentru biciclete. Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui, a precizat că cele două unități școlare care au cerut bani pentru rastele au primit respectivele sume.

Eugen Boț

“Imediat cum am primit aceste cereri am virat banii în conturile unităților de învățământ. Potrivit legislației în vigoare, școlile se ocupă de achiziționarea acestor dispozitive. Noi am informat toate școlile din municipiu să vină să solicite bani, dacă au nevoie pentru a se dota cu rastele pentru biciclete. Nu este nicio problemă pentru a acorda bani pentru astfel de achiziții. Sunt unele licee din oraș care și-au achiziționat rastele din sume provenite din autofinanțare”, a spus Eugen Boț.

În cadrul discuțiilor din Consiliul Local Vaslui, legate de rectificarea bugetului local, Sorin Radu, consilier, a spus că toate școlile trebuie dotate cu rastele pentru biciclete, în condițiile în care prin planul de mobilitate urbană se prevede încurajarea mersului pe bicicletă.

“Noi putem să dotăm școlile, fără o cerere prealabilă din partea acestora. Școlile trebuie să primească bani pentru a face astfel de achiziții. La Școala Generală «Ștefan cel Mare» nr. 5 din municipiul Vaslui am văzut că nu este rastel și o bicicletă era legată de gard. Trebuie să asigurăm de la bugetul local toate sumele, pentru ca elevii care vin cu bicicleta la școală să dispună de tot confortul. În ultimii ani, sunt tot mai mulți tineri care fac naveta la școală cu bicicleta”, a precizat Sorin Radu.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

Sfaturi despre combaterea miturilor cumpărării unui nou imobil

În momentul în care ești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: