Home / Social / Silvicultorii vasluieni vor împăduri în această toamnă 20 de hectare

Silvicultorii vasluieni vor împăduri în această toamnă 20 de hectare

Direcția Silvică (DS) Vaslui a început în forță campania de împăduriri de toamnă. Pentru acest an, silvicultorii vasluieni și-au propus un program de plantări de puieți pe o suprafață totală de 70 hectare, din care 50 de hectare au fost împădurite în primăvară.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că pe cele 20 de hectare rămase pentru împăduriri se vor planta specii de foioase: frasin, stejar, salcie de luncă etc. Campania de împăduriri de toamnă este în grafic. Acțiunea a debutat la Huși în Pădurea Centenar, înființată în anul 2018, unde am făcut lucrări de completări de puieți”, a spus Cătălin Idriceanu.

La fel ca în anii trecuți, DS Vaslui se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea forței de muncă pentru lucrările de împădurire.

Problema cu forța de muncă este generalizată. Este tot mai dificil și facem eforturi pentru a găsi resurse de forță de muncă, pentru acoperirea lucrărilor curente pe care le facem. Ca și în alte domenii de activitate și noi ne confruntăm cu această criză de muncitori. Populația a îmbătrânit peste tot, iar noi lucrăm cu persoane de toate vârstele. Vrem să facem împăduririle cu muncitorii sezonieri din comunele arondate ocoalelor silvice”, a mai spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Anul trecut, DS Vaslui a avut un program de împăduriri pe o suprafață totală de 80 de hectare, din care 50 de hectare au fost plantate cu puieți în primăvara.

Dacă ne raportăm la fondul forestier național al județului Vaslui, care la începutul acestui an era de 72.484 hectare, pădurea reprezintă doar 13,6% din teritoriul județului. Spre comparație, la nivel național, procentul acoperit de păduri este de 26,7% din suprafața țării, în timp ce europenii dețin suprafețe forestiere de 32% din teritoriile naționale. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: