Home / Social / Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, au obținut același număr de voturi în primul tur într-o secție de votare care a funcționat doar pentru o garsonieră din municipiul Vaslui. Deși în listele electorale permanente au fost înscriși 1.923 de oameni, doar unul singur s-a prezentat la vot, alți zece exprimându-și opțiunile electorale pe liste suplimentare, respectiv membrii secției de votare.

Situație inedită în municipiul Vaslui la alegerile prezidențiale, acolo unde o secție de votare a funcționat doar pentru o singură locuință. Este vorba de o garsonieră de la blocul 32 unde, conform datelor de la evidența populației, locuiesc 1.923 de persoane. Cu excepția proprietarului locuinței, toți ceilalți sunt cetățeni din Republica Moldova, care figurează cu domiciliul la respectiva adresă. Evident, aceștia nu s-au prezentat la vot, singurul care s-a prezentat la urne fiind, cel mai probabil, proprietarul garsonierei. Acestuia i s-au mai adăugat și cei zece membri ai biroului secției de votare care și-au exprimat opțiunea pe 10 noiembrie. În urma numărării voturilor, s-a constatat că Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se află la egalitate, fiecare având câte trei voturi. Restul de cinci voturi s-au împărțit la Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu și Ramona-Ioana Bruynseels.

Secția de votare nr. 10 a funcționat în incinta Școlii nr. 3 Vaslui, acolo unde au mai fost alte încă șase secții. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: