Home / Social / Municipiul Vaslui este pe primul loc în Moldova la numărul burselor școlare

Municipiul Vaslui este pe primul loc în Moldova la numărul burselor școlare

de Dănuț CIOBANU

În municipiul Vaslui există cel mai mare număr de elevi din zona Moldovei care primesc de la bugetul local burse școlare. În anul școlar 2019-2020, elevii din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal) vor primi un număr de 4.144 burse (de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social).

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că, în prezent, un procent de 30% din elevii din învățământul preuniversitar primesc burse școlare.

“Ca și număr de elevi care încasează burse suntem pe primul loc în Moldova. La anul vom analiza situația burselor și vom veni cu propuneri în ceea ce privește procedura de acordare, precum și cuantumul unor burse. Sunt discuții în ceea ce privește acordarea bursei de merit și vom rezolva această problemă”, a precizat Vasile Pavăl.

În cursul lunii octombrie 2019, Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat numărul și cuantumul burselor școlare aferente anului școlar 2019-2020, pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. Astfel, se vor acorda în noul an școlar un număr de 4.144 burse (de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social), pentru elevii din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal) din municipiul Vaslui, aferente anului 2019-2020, din care: 59 burse de performanță; 3.084 burse de merit; 228 burse de studiu; 773 burse de ajutor social. Cuantumul burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar este următorul: bursa de performanță este de 350 lei/lună; bursa de merit este de 80 lei/lună; bursa de studiu este de 70 lei/lună; bursa de ajutor social este de 60 lei/lună.

Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Vaslui. Bursele se acordă elevilor înscriși în clasele I-XII, la cursurile de zi ale anului școlar curent, într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Vaslui. Primesc burse elevii care au media la purtare 10/calificativul «FB» în semestrul pentru care se acordă bursa și care îndeplinesc criteriile prevăzute în regulament, indiferent de domiciliul sau reședința acestora. Bursele se plătesc lunar în limita fondurilor aprobate cu această destinație pe perioada cursurilor școlare, nefiind inclusă vacanța de vară.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: