Home / Social / Sfaturi despre combaterea miturilor cumpărării unui nou imobil

Sfaturi despre combaterea miturilor cumpărării unui nou imobil

În momentul în care ești nevoit să intri în lumea afacerilor imobiliare, există multe șanse să fii bombardat de o serie de „mituri”, care, deși nu par a-ți afecta judecata, acestea se vor strecura oricum în treburile tale și te vor determina să fii predispus la greșeli.

Iată câteva mituri și cum să scapi de ele :

Nu voi putea găsi ceea ce-mi doresc

Poate nu vei găsi neapărat locuința ideală, care să se conformeze în totalitate viziunii tale, dar asta nu înseamnă că ea nu se va conforma majorității cerințelor tale. Trebuie să-ți pui în joc răbdarea, efortul, chiar anumite compromisuri, pentru a atinge acest nivel. Dorința ta trebuie să fie realistă, întrucât nu te poți aștepta să obții o vilă cu piscină în cea mai exclusivistă zonă a Bucureștiului, în condițiile în care efortul și bugetul tău sunt minime. Adaptează-te în funcție de cerințe și fii dispus să lași de la tine. . Spre exemplu, poate că tu îți dorești o casă la curte, dar ești descurajat de sărăcia ofertei și de prețurile solicitate de vânzătorii din București; extinzându-ți însă sfera atenției spre periferia orașului, poți descoperi oportunități foarte interesante, adaptate bugetului tău!

Ar trebui să mai aștept cu achiziția unei locuințe

După declanșarea recesiunii economice, mulți potențiali cumpărători au căzut într-o stare de expectativă, amânându-și deciziile de achiziție pe termen (mai mult sau mai puțin) nedefinit. Motivația acestui comportament a fost dublă: pe de o parte, acești potențiali cumpărători resimțeau o acută nesiguranță în ceea ce privește situația economică – personală, dar și generală; pe de altă parte, mulți mizau pe accentuarea tendinței de scădere a prețurilor, astfel încât să poată cumpăra o locuință la un preț cât mai mic.

În momentul de față, această din urmă așteptare este nerealistă, cel puțin pentru viitorul apropiat. Este adevărat că piața imobiliară are o evoluție ciclică, trecând prin perioade succesive de creșteri și scăderi, însă datele de piață arată că ea se află momentan într-un nou ciclu de creștere (mai temperat decât în 2007-2008). O estimare în ceea ce privește momentul în care prețurile locuințelor vor atinge un nou prag minim este dificil de făcut, chiar și de către cei mai experimentați analiști ai acestei piețe.

În acest context, jucătorii din imobiliare recunosc că cel mai bun moment pentru achiziția unei locuințe este atunci când ai cu adevărat nevoie de ea. Bineînțeles că trebuie să iei în calcul și trendurile pieței la un moment dat, însă decizia de a cumpăra este (sau ar trebui să fie!) dictată în primul rând de situația ta personală (familială, profesională, dar și financiară).

Dacă am cash, pot negocia substanțial prețul

În general, vânzătorii de imobiliare preferă să fie răbdători în loc să iasă în pierdere. Așadar, nu te baza pe faptul că dacă vii cu bani gheață la încheierea contractului, vei obține un discount foarte mare. Într-adevăr, datorită perioadei semnificativ mai reduse în care poate fi o încheiată o tranzacție cu cash, acest aspect constituie un atu în negocierea cu proprietarul. Totuși, nu-ți face iluzii nerealiste.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în București direct de pe telefonul dumneavoastră.

Mă pot descurca singur cu tot ceea ce presupune o tranzacție

Nu este niciodată o greșeală să ceri ajutorul, mai ales dacă te afli într-un domeniu nou și total necunoscut. Adevărul este însă că ajutorul unor specialiști – în imobiliare și alte domenii conexe – se poate dovedi de-a dreptul salutar atât în luarea celei mai bune decizii de achiziție, cât și în parcurgerea fără probleme a etapelor unei tranzacții. Un ajutor poate fi reprezentat de un agent imobiliar, broker de credite, jurist, expert în construcții etc. Nu uita că mentalitatea „do-it-yourself” ți-ar putea aduce mai multe dezavantaje decât avantaje.

Trebuie să iau decizia de achiziție cât mai repede

Perioada de boom a fost o perioadă în care deciziile de tranzacție se luau într-un ritm de necontenit. Deși acum cumpărătorii sunt semnificativ mai temperați, pericolul de a lua o decizie „sub presiune” există încă. Unul dintre factorii care determină această presiune îl reprezintă frica de a nu pierde o anumită locuință, care chiar îți este pe plac, în favoarea altui cumpărător. Graba aceasta te poate determina să pierzi din vederi anumite detalii care să te încurce mai târziu. Indiferent de situație, ai nevoie să-ți acorzi suficient timp pentru a lua o decizie de achiziție a unei locuințe. Un avantaj important din acest punct de vedere este că, astăzi, vânzările nu se mai fac „de pe o zi pe alta”: potrivit statisticilor, perioada medie de vânzare a unui apartament este de circa 80 de zile, iar, pentru o casă, de aproape 200 de zile.

Apartamentele „de lux”

Pentru a fi cu adevărat „de lux”, o proprietate trebuie să îndeplinească mai multe criterii, cum ar fi localizarea, tipul imobilului, suprafața disponibilă, precum și facilitățile disponibile. Ori multe apartamente apar cu această etichetă, care se justifică doar prin finisajele și îmbunătățirile de care dispune o locuință. Este greu de imaginat, așadar, că un apartament amplasat într-un bloc „comunist” se poate încadra în această categorie.

Cumpărând o locuință nerenovată pot economisi foarte mult

În cazul în care îți dorești să economisești ceva bani, gândindu-te că vei putea face asta achiziționând o locuință nerenovată, trebuie să-ți dai seama că poate o sumă chiar mai mare decât cea economisită se va duce în scopul renovărilor organizate de tine ulterior. Și să nu uităm, desigur, de timpul și efortul implicate de o asemenea „operațiune”.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: