Home / Social / Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Silvicultorii finalizează în această lună preluarea în pază a pădurilor private

Direcția Silvică (DS) Vaslui își încheie campania cu brio campania de preluare în pază a pădurilor private. Până la această dată, silvicultorii vasluieni asigură paza pe o suprafață de peste 10.000 hectare de pădure și mai sunt de preluat de la persoanele fizice doar 250 hectare.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că cele câteva sute de hectare de pădure privată vor fi preluate până la sfârșitul lunii noiembrie.

Vom reuși să încheiem campania cu succes. În lunile de vară acțiunea de preluare a stagnat, deoarece vegetația nu ne-a permis să facem inspecțiile de fond. La început proprietarii de păduri au fost reticenți, însă după ce le-am explicat că preluarea în pază este în avantajul lor oamenii au înțeles. Beneficiile preluării în pază sunt acelea că hoții de lemne nu mai pot intra în zonele forestiere vulnerabile, iar serviciile de pază prestate de noi sunt gratuite”, a spus Cătălin Idriceanu.

Conform Codului silvic, pentru suprafețele de pădure mai mici de 30 hectare, statul acordă o subvenție pentru plata serviciilor de pază. Pe lângă aceste suprafețe pentru care paza este subvenționată de stat, DS Vaslui mai asigură securitatea unei suprafețe de 11.000 hectare de pădure privată prin contracte de prestări servicii. Este vorba despre proprietăți mai mari de 30 de hectare, pentru care beneficiarii plătesc serviciile de pază.

În această campanie am avut înțelegerea autorităților locale, am colaborat foarte bine cu Garda Forestieră, pentru că nu am fi reușit singuri. Pădurile pe care le mai avem de preluat sunt din ocoalele silvice Bârlad, Brodoc și Băcești. Avem acum în pază peste 70.000 hectare de pădure și sunt mândru pentru acest lucru. Angajații noștri au înțeles importanța acțiunii și s-au implicat indiferent de dificultățile întâmpinate”, a mai spus Cătălin Idriceanu. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: