Home / Social / Cartuș de pușcă mitralieră, descoperit de un deținut într-o suburbie a municipiului Vaslui

Cartuș de pușcă mitralieră, descoperit de un deținut într-o suburbie a municipiului Vaslui

Un cartuș de pușcă mitralieră a fost descoperit, miercuri, de un deținut într-o suburbie a municipiului Vaslui în timp ce, alături de alți colegii de-ai săi, săpau șanțuri pentru rețelele de apă și canalizare. Solicitați de intervină, pirotehniștii au scanat întreaga zonă, fără a mai găsi și alte elemente de muniție, singurul glonț descoperit fiind ridicat și transportat la depozitul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Descoperire surprinzătoare făcută de un bărbat încarcerat la Penitenciarul Vaslui în suburbia Brodoc. Bărbatul a dat peste un cartuș de pușcă mitralieră în timp ce săpa cu hârlețul șanțul de pe marginea drumului principal pentru aducțiunile de apă și canalizare în zonă. Deținutul a anunțat imediat pe gardianul supraveghetor care, la rândul său, a sesizat autoritățile competente să intervină. În consecință, în zonă a fost trimis un echipaj de pirotehniști specializat în astfel de misiuni.

Conform procedurilor, s-a procedat la asanarea întregii zone pentru a se depista și alte eventuale elemente de muniție. Însă, după cercetarea desfășurată pe sectorul respectiv, nu au fost găsite alte cartușe sau bombe”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Pirotehniștii au ridicat cartușul de calibru 7,92 mm care provine din timpul celui de-al doilea război mondial. Glonțul a fost transportat și depozitat în condiții de siguranță la sediul ISU Vaslui, urmând a fi distrus cu alte elemente de muniție într-un poligon din zona municipiului reședință. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: