Home / Social / CJ Vaslui alocă 142.000 de lei pentru parohiile Arsura, Bogdănești și Bârlad

CJ Vaslui alocă 142.000 de lei pentru parohiile Arsura, Bogdănești și Bârlad

de Dănuț CIOBANU

Alte trei parohii din județul Vaslui vor beneficia de un sprijin financiar de la Consiliul Județean. Este vorba despre parohiile din Arsura, Bogdănești și Bârlad. Banii sunt acordați pentru achiziționarea unei centrale termice și finanțarea lucrărilor de construcție a unor biserici. În luna septembrie 2019, alte patru unități de cult au primi bani din bugetul CJ-ului.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă să sprijine financiar mai multe biserici din județ care au nevoie de ajutor. Astfel, în urma solicitărilor primite de la unitățile de cult, vor fi repartizate fonduri pentru Parohia Arsura, care va primi suma de 42.000 de lei. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea unei centrale termice pentru încălzirea bisericii. În total, solicitarea de fonduri formulată de parohie se ridică la suma de 58.793 lei.

Și Parohia Bogdănești va primi suma de 50.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii. Valoarea devizului lucrărilor rămase de executat este de 399.864 lei.

Nu în ultimul rând, Parohia Sf. Trei Ierarhi Bârlad va primi un sprijin financiar de 50.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii. În total, valoarea devizului lucrărilor rămase de realizat este de 675.052 lei.

Reamintim că în ședința ordinară a CJ Vaslui din luna septembrie 2019, alte patru unități de cult din județul Vaslui au primit sprijin financiar.

Astfel, Parohia Pochidia a beneficiat de un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei, pentru finanțarea lucrărilor de construire la Biserica ortodoxă «Adormirea Maicii Domnului». Valoarea devizului lucrărilor rămase de executat este de 258.889 lei. De asemenea, Mănăstirea «Sfântul Voievod Ștefan cel Mare» din comuna Miclesti a primit un ajutor financiar în valoare de 29.000 lei pentru achiziția unei centrale termice și combustibil. Și Parohia Crîng, din comuna Ciocani, a încasat suma de 71.000 lei, pentru executarea lucrărilor de întreținere la biserica parohială. Valoarea totală a solicitării din partea bisericii este de 83.316 lei. CJ-ul a mai alocat Parohiei Rediu, din municipiul Vaslui, un sprijin financiar în valoare de 26.000 lei, pentru executarea lucrărilor de consolidare și reparații capitale la biserică. Valoarea devizului lucrărilor ramase de executat este de 37.800 lei.

Conform legislației în vigoare, de Ia bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea și funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând cultelor.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: