Home / Sanatate / Medicii de familie au vaccin antigripal gratuit pentru imunizarea populației, în special a grupelor de risc

Medicii de familie au vaccin antigripal gratuit pentru imunizarea populației, în special a grupelor de risc

Medicii de familie din județul nostru au primit de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui peste 12.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populației împotriva gripei de sezon. Primii vizați pentru vaccinare sunt cei din grupele de risc, respectiv pensionarii, bolnavii cronici, în special cei cu probleme respiratorii și cardiovasculare, precum și copiii.

Persoanele cu risc de îmbolnăvire de gripa sezonieră pot să stea liniștiți. Și asta după ce Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), a trimis în teritoriu o parte din necesarul de ser cu care să asigură imunizarea unei bune părți din populații împotriva gripei. Astfel, nu mai puțin de 12.530 de doze de vaccin au fost trimise către cei peste 160 de medici de familie din județ. În consecință, grupele de risc se pot prezenta la cabinetele acestora pentru a fi imunizate.
”Evident, așa cum au primit și recomandarea din partea noastră, medicii de familie vor vaccina cu prioritate grupele de risc, cum ar fi pensionarii, bolnavii cronici, în special cei cu afecțiuni respiratorii și cardiace, precum și copiii. În funcție de cum vom primi și următoarele tranșe, le vom redirecționa în teritoriu pentru a se face imunizarea corespunzătoare împotriva gripei de sezon”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Cele 12.530 de doze de vaccin repartizate medicilor de familie din județ reprezintă cea de-a doua tranșă primită de DSP Vaslui în această toamnă. Într-o primă etapă, Ministerul Sănătății a trimis autorităților sanitare vasluiene 1.250 de doze de vaccin cu care a fost imunizat în special personalul medical.
(Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primele echipamente medicale au ajuns la punctul de transfuzii Vaslui

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean ...

Peste 700 de salariați ai SJU Vaslui își vor primi banii înapoi, reținuți din indemnizația de hrană

de Dănuț CIOBANU Salariații Spitalului ...

Feriți-vă de gripă! Optați pentru vaccinare!

În județul Vaslui nu s-a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: