Home / Sanatate / Nimeni nu dorește postul de director medical al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad?

Nimeni nu dorește postul de director medical al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad?

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad va funcționa în continuare cu un Comitet Director din care lipsește directorul medical. Asta, după ce postul scos la concurs nu a atras niciun candidat.

În aceste condiții, medicul Vladislav Afteni rămâne coordonatorul medical al spitalului, până când postul de director medical va fi ocupat de vreun medic interesat de această funcție. Doctorul Vladislav Afteni nu a dorit să se înscrie la concursul care a fost programat în perioada 5 – 11 noiembrie, așa că rămâne să coordoneze activitatea medicală din spitalul bârlădean, dintr-o funcție unică în peisajul medical vasluian. Toate spitalele din județ au un director medical, doar la spitalul din Bârlad înregistrându-se acest caz particular.

Se vorbește că, totuși, în viitorul apropiat, dr. Gabriela Daniș va reveni în funcția de director medical. Doctorul Afteni refuză postul din motive pecuniare, se pare, salariul actual fiind mai mare, având în vedere gărzile și sporurile, decât cel de director medical.

În trei ani de la preluarea conducerii unității de către managerul Daniela Borș, la Spitalul „Elena Beldiman” s-au organizat două concursuri pentru postul de director medical – primul în martie 2018 și al doilea în urmă cu câteva zile. Din păcate, nu s-a ținut niciunul din lipsă de candidați.

Am solicitat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să ne comunice cât timp poate funcționa fără director medical Comitetul Director al unui spital. Din păcate, răspunsul transmis de DSP este evaziv și nu lămurește în ce măsură este legală sau ilegală funcționarea Comitetului Director al spitalului fără director medical, pentru o perioadă atât de lungă, având în vedere că au trecut peste doi ani de la demisia din această funcție a dr. Gabriela Daniș.

Membrii comitetului director care au ocupat postul prin concurs încheie cu managerul spitalului public un contract de administrare pe o perioadă de maximum 3 ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuți indicatorii de performanță asumați. Contractul de administrare poate fi prelungit la încetarea mandatului pe o perioada de 3 luni, de maximum două ori, perioadă în care se organizează concursul de ocupare a funcției. Contractul de administrare poate înceta înainte de termen în cazul neîndeplinirii obligațiilor prevăzute în acesta”, se arată în răspunsul transmis de DSP Vaslui.

Dacă postul de director medical nu are căutare (de ce oare?), în cazul posturilor de șef de secție se pare că altfel stau lucrurile. Surse din spital au declarat că sunt deja doi medici care intenționează să se înscrie la concurs pentru postul de șef al secției în care își desfășoară activitatea. Concursul urmează să fie organizat până în luna ianuarie. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se apropie ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost unul ...

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii sunt, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: