Home / Social / Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției pentru Administrarea Parcărilor, Piețelor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad și-a propus să facă ordine în Cimitirul „Eternitatea”, impunând reguli clare firmelor care realizează lucrări funerare.

Mircea Iosipescu, directorul DAPPC, s-a întâlnit cu reprezentanții celor 12 firme acreditate să execute lucrări funerare în cimitir, pentru a-i informa că cei care nu se conformează noilor reguli vor suporta consecințele, respectiv le va fi anulată acreditarea. Conducerea DAPPC a luat în vizor meșterii de monumente funerare după ce a constatat că au transformat locul de lângă gardul de la intrarea în cimitir, în propriul atelier și după ce bârlădenii s-au plâns de praful și gălăgia pe care le produc în cimitir, la mormintele de care se ocupă.

Nu este normal ca lucrările să fie făcute la gardul cimitirului. De-a lungul gardului, de la intrarea în cimitir, pe aproximativ 500 de metri, am găsit ateliere în aer liber ale firmelor acreditate să presteze lucrări funerare. Ba, mai mult, din dorința de a ajunge mai ușor la locul unde au de montat lucrarea, au spart gardul cimitirului. Le-am interzis să mai facă lucrări efectiv la mormânt. Acolo trebuie doar să se monteze lucrarea pe care o realizează în atelierele firmei la care sunt angajați. Nu mai putem tolera praful, mizeria și atitudinea unor muncitori care stau cu sticla de alcool lângă ei. Avem alcooltest, pe care îl vom folosi și în cazul lor”, ne-a declarat Mircea Iosipescu”, directorul DAPPC.

Până acum, o firmă a pierdut acreditarea pentru neseriozitate în executarea lucrărilor funerare în cimitirele din Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: