Home / Administratie / Adevărul despre motivul întârzierii recepționării sălii de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Adevărul despre motivul întârzierii recepționării sălii de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Primarul Dumitru Boroș a semnat, în sfârșit, procesul verbal de recepționare a sălii de sport de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. Asta, după ce inițial a refuzat să semneze, de teamă că firma constructoare nu se va ține de cuvânt. ISU Vaslui a venit cu unele obiecțiuni, pe care constructorul trebuia sa le soluționeze, dar din cauza neseriozității acestuia, recepționarea sălii s-a tot tărăgănat.

Și primarul Dumitru Boroș a contribuit la aceasta amânare, de frică sau din necunoașterea legii, este de părere Adrian Solomon. Deputatul a făcut declarații în acest sens, într-o conferință de presă organizată ieri.

Primarul Dumitru Boroș nu a vrut să semneze procesul verbal de recepționare a sălii de sport decât zilele acestea, deși reprezentanții CNI, finanțatorul lucrării, au fost de trei ori până acum la Bârlad. ISU a avut unele obiecțiuni asupra lucrării, în legătură cu unele aspecte care trebuiau remediate. Dacă firma de construcții din Botoșani a dat dovadă de neseriozitate, atunci Boroș avea la dispoziție legea care i-ar fi permis să plătească o altă firmă pentru executarea lucrărilor de remediere. Dacă ar fi știut legea, ar fi putut să-i execute garanția de bună execuție, care era blocată într-un cont la dispoziția Primăriei. Garanția e de 10% din valoarea lucrării, iar obiecțiuni nu pot fi mai mari de 2-5% din valoarea totală. Adică ar fi avut de unde să facă modificările cu altă firmă, astfel încât sala să fie preluată de acum un an. Din noiembrie anul trecut, ar fi putut să semneze dar nu a vrut, de teamă ca nu cumva constructorul să nu se țină de cuvânt și ISU să nu autorizeze sala. Acesta este adevărul.”, a declarat deputatul Adrian Solomon.

Parlamentarul s-a arătat intrigat de comentariile apărute pe rețelele sociale, care acuzau partidul pe care îl reprezintă de întârzierea recepționarii sălii de sport.

PSD nu are nicio legătură cu întârzierea recepționării sălii de sport de la Școala <<Episcop Iacov Antonovici>>. Are legătură însă cu demersurile făcute pentru începerea lucrărilor. În 2004 am făcut prima solicitare către CNI și Ministerul Dezvoltării, atât pentru construirea sălii de la această școală cât și a celei de la Colegiul <<Codreanu>>. În cazul Școlii <<Iacov Antonovici>>, au fost trimise mai devreme documentele, în 2012, și am prins un tren, celălalt care ducea către <<Codreanu>> nemaivenind nici până azi. Primăria ar fi putut să-l prindă, dacă în urma vizitei din mai a fostului premier ar fi depus imediat un memoriu tehnic și un deviz estimativ privind valoarea sălii de sport ce urma să se construiască în curtea Colegiului <<Codreanu>>. Aceste documente, dacă ar fi fost întocmite și trimise din timp Comisiei de prognoză care gestionează proiectele derulate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, astăzi altfel stăteau lucrurile în privința sălii de sport de la <<Codreanu>>”, a mai spus Adrian Solomon.

Acesta a adăugat ca va fi nevoit să-i acționeze în instanță pe cei care acuză PSD de lucruri de care această formațiune politică nu se face vinovată. (M.N.)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Investiții de milioane de lei în cel mai select bulevard al municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Bulevardul Traian ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Elevii olimpici ai municipiului Vasluiului, premiați de primărie în cadrul unei gale

Primăria Vaslui a răsplătit cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: