Home / Social / Aproape de sufletul nobil al Anei Sârbu, la 40 de zile de când a plecat la îngeri

Aproape de sufletul nobil al Anei Sârbu, la 40 de zile de când a plecat la îngeri

Reculegere. Într-un cadru restrâns, ieri, câțiva prieteni de suflet și membri ai familiei au participat în cimitirul „Eternitatea” la slujba de parastas săvârșită la mormântul regretatei Ana Sârbu.

Distinsa farmacistă, fostă președintă a Colegiului Farmaciștilor Vaslui dar și a Fundației Culturale „Dr. Constantin Teodorescu”, a plecat prea devreme dintre noi, lăsând un gol imens în sufletele tuturor celor care au cunoscut-o îndeaproape, dar și în inimile pacienților. A lăsat multă tristețe și în inimile colaboratorilor săi cu care a reușit performanța de a aduce Bârladul în rândul orașelor culturale ale Moldovei.

Au trecut aproape 40 de zile de când a plecat în lumea îngerilor, iar Galeria de Artă a rămas închisă, cu sigiliul Primăriei pe ușă. Bârlădenii speră că va fi redeschisă, iar activitatea culturală va continua acolo, pe aceleași coordonate cu care ne-au obișnuit timp de peste 25 de ani dr. Constantin Teodorescu și Ana Sârbu. Poate că Fundația Culturală „dr. Constantin Teodorescu” va renaște și cu un nou președinte va continua să ofere publicului evenimente culturale de elită.

Distinsa farmacistă a investit sume impresionante în activitățile culturale ale Fundației și în Galeria de Artă, dar și mult suflet. Alături de jumătatea sa, doctorul Constantin Teodorescu, Ana Sârbu a lăsat orașului o colecție importantă de tablouri la Muzeul „Vasile Pârvan” și o inestimabilă colecție Centrului Cultural „Mihai Eminescu”.

Regretata Ana Sârbu merită pe deplin titlul de cetățean de onoare al municipiului Bârlad. Chiar dacă autoritățile nu i l-au acordat în timpul vieții, în sufletul bârlădenilor ea și l-a câștigat demult. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: