Home / Administratie / Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU

Lucrările la Centrul Cultural Județean nu se vor termina la finalul anului 2019. Firma care realizează investiția nu are forță de muncă și, în acest fel, toate graficele de lucru au fost date peste cap. Cum o reziliere a contractului ar întârzia execuția cu cel puțin patru luni, CJ Vaslui speră ca până în toamna anului viitor proiect să se finalizeze.

Proiectul «Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” nu se va finaliza la sfârșitul acestui, an din cauza crizei de forță de muncă. În această situație, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va mai prelungi cu cel puțin două luni perioada de execuție a obiectivului.

Acum se lucrează, dar firma se confruntă cu lipsa forței de muncă. Noi am pus la dispoziție fondurile necesare și alte lucruri, pentru ca proiectul să se termine la timp. Însă, la fel ca în toată țară și în județul Vaslui este o criză mare de muncitori. Pe lângă lipsa de mână de lucru, o firmă mai are nevoie și de resurse financiare la dispoziție pentru a realiza lucrări, pe care se le deconteze ulterior”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Speranța autorităților județene este ca Centrul Cultural să se finalizeze până în toamna anului viitor, când va avea loc Festivalul de Umor “Constantin Tănase”.

Nu vrem să ajungem la rezilierea contractului. Într-o astfel de situație, ne-ar trebui între trei și patru luni pentru a organiza o noua licitație. Ar fi cel mai fericit caz acest termen, pentru că dacă vor fi contestații termenul se va prelungi. Noi ne-am dat tot concursul ca investiția să se realizeze până la sfârșitul acestui an. Nu mai vrem să lansăm noi termene de terminare a lucrărilor, dar vrem ca festivalul de umor din anul 2020 să se organizeze în casă nouă”, a mai spus Ciprian Trifan.

Investiția beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi, prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Locală 1. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: